Kóstolj bele az egyetemi kurzusokba a Coursera-val!

Az SZTE-vel már a felvételi alatt lehetőséged nyílik kipróbálni az egyetemi életet, ugyanis most minden felvételiző személyre szóló meghívót kap a Coursera for SZTE programba. A Coursera felületén a világ legjobb egyetemeinek kurzusaira jelentkezhetsz, sőt a sikeres elvégzést igazoló oklevelet az SZTE-s tanulmányaid során kreditekre válthatod. Tanulásra fel!

Függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelölted a Szegedi Tudományegyetemet, szeretnénk, ha már most egy kicsit egyetemistának éreznéd magad. Éppen ezért minden felvételiző, aki az SZTE-t jelölte, egy személyre szóló meghívót kap a Coursera for SZTE programba. A meghívó két hónapos ingyenes belépésre jogosít, mellyel a világ legnagyobb oktatási felületéhez kapsz hozzáférést.


A Coursera kínálatában olyan kurzusok közül válogathatsz, mint a hasznos tanulási módszereket bemutató „A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal” című kurzus, vagy a kommunikációs készségeket fejlesztő „Teamwork Skills: Communicating Effectively in Groups” című képzés. A rövid, online kurzusok segítenek abban is, hogy felsőfokú tanulmányaid sikeresek és élvezetesek legyenek. Annak sem kell megijednie, akit az angol nyelv tart vissza, ugyanis magyar nyelvű kurzusok is vannak a kínálatban. Aki elvégez egy kurzust, az később a szegedi tanulmányai során valódi kreditekre is válthatja a sikert igazoló oklevelét.


A meghívó személyre szóló, és a felvételi eljárásban használt e-mail címmel vehető igénybe akkor, ha 2020. június 30-ig regisztrálsz. A kurzusok felvételére 2020. július 31-ig van lehetőség, a vizsgák teljesítési határideje pedig 2020. augusztus 31-e. Sikeres vizsga esetén a kurzus teljesítéséről digitálisan aláírt oklevelet kapsz majd pdf formátumban, így a megszerzett tudás az önéletrajzodban is jól fog mutatni.

A Coursera for SZTE programhoz való személyre szóló hozzáférés értéke 100.000 forint, amely másra nem ruházható át.


Mi a Coursera for SZTE?

A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a legjobb egyetemek - köztük például a Yale, a Michigani Egyetem, és olyan vállalatok, mint a Google és az IBM - 19 nyelven kínálnak közel 4 ezer kurzust. A Coursera és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés eredményeképpen a szegedi hallgatók ingyen juthatnak hozzá ezekhez a tananyagokhoz és a kurzus elvégzését igazoló oklevélhez. További információ itt.


A felvételizők ezen a linken érik el a programot:

 

Amiért érdemes csatlakozni:


  • Tanulj a saját tempódban, ütemezd az anyagokat neked megfelelő beosztásban, és sajátítsd el a tudást akár egészen rövid alkalmakon keresztül.
  • Gazdagodj a világ legjobb egyetemei által kiadott oklevéllel.
  • Próbáld ki és hagyd félbe következmények nélkül, ha nem tetszik.


Regisztrálj és kezdd el még ma! Összeállítottunk egy 10 kurzusból álló csomagot a nyárra, ami hasznos és érdekes tudást biztosít, kiegészítve a tanulmányaidat. Válogass a kurzusok között!

A regisztrálni a felületen a “sign in” gombbal 2020. június 30-ig tudsz, kurzusfelvételre 2020. július 31-ig van lehetőséged.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.