kiemelt_nyiltnap

Miért az SZTE? – felvételizőknek segít az intézmény vadiúj weboldala


Minden évben hallgatók ezrei vesznek részt a Szegedi Tudományegyetem Nyílt Napján, ahol kari tájékoztatókkal, friss felvételi tudnivalókkal és a teljes képzéskínálattal várja az érdeklődő középiskolásokat az intézmény. 2021-ben a pandémiás helyzet miatt biztonságosan, online térben tájékozódhatnak a középiskolások, akiket egy teljesen új weboldal segít a döntés meghozatalában. Miért az SZTE? – a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap oldalon a válasz!


A Szegedi Tudományegyetem imidzsfilmje fogadja az intézmény Nyílt Nap oldalára látogatókat, akik minden kérdésükre választ kaphatnak a továbbtanulással kapcsolatban, de legfőképpen arra, miért az SZTE-t válasszák!


Az egyetem 12 kara, több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A továbbtanulásra készülő diákok tájékoztatása mellett, a nyílt nap weboldal célja az is, hogy a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és minden érdeklődő szaktanár számára is lehetséges legyen az egyetemi képzésekre vonatkozó részletes információk beszerzése.


Hallgatói szolgáltatásokról, könyvtári-, sportolási, pénzkeresési lehetőségekről olvashatnak az érdeklődők az oldalon. Részletesen informálódhatnak az ösztöndíjakról, ingyenes nyelvtanulási és külföldi tanulási lehetőségekről. De arról is képet kaphatnak, hogyan segíti az SZTE a tehetséges hallgatóit.


Érdemes tehát böngészni minden pályaválasztás előtt álló középiskolás hallgatónak, pedagógusoknak és pályaválasztási tanácsadóknak a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap oldalt!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.