A pótfelvételi időszakban állami ösztöndíjas formában is indulnak az SZTE Mezőgazdasági Karának alapképzései

Idén nyáron 2020. július 30-án kezdődött meg a pótfelvételi időszak. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán az önköltséges mellett most állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki alapképzési, a vadgazda mérnöki alapképzési és a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési (BSc) szakokra nappali és levelező rendszerben egyaránt. A gyógy- és fűszernövények, a ménesgazda és a mezőgazdasági felsőoktatási szakképzéseket (FOSZ) önköltséges formában választhatják a leendő hallgatók.

Miért érdemes a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karát választani?

 

A képzés gyakorlatorientált, melyet saját tanüzemünk és kiépített kapcsolatrendszerünk a régió különböző méretű mezőgazdasági üzemeivel, cégeivel, kutatóintézeteivel tesz lehetővé.

 

Hallgatóink választhatnak duális és kooperatív képzési formák közül is, melyek az intézményen belüli előadásokon és gyakorlatokon megszerzett ismeretanyag valós vállalati környezetben történő elmélyítését, szakmai ismereteinek, készségeinek fejlesztését teszi lehetővé, illetve és javítja a munkaerő-piaci elhelyezkedésük esélyeit.

 

Versenyképes tudás: végzett hallgatóink a családi gazdaságok mellett jelentős, hazai tulajdonú és nemzetközi cégeknél, vállalkozásoknál, kutatóintézeteknél, felsőoktatási intézményeknél is megállják helyüket, jelenleg is többen vezető pozíciót töltenek be. A továbbtanulás eredményes megalapozása a Kar saját (Vidékfejlesztő agrármérnök MSc), illetve társintézmények mesterképzésein.

 

Kutatómunka lehetősége számos szakterületen. Hallgatóinknak lehetőségük van bekapcsolódni a tanüzemben, partner gazdaságokban, kutatóintézetekben folyó kísérletekbe, rendszeresen érnek el helyezést az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon, nyernek el ösztöndíjakat, egyéb támogatásokat.

 

Az SZTE MGK kollégiumi szállást is biztosít a kampuszon belül.

 

Bővebb felvilágosítást alapképzéseinkről és felsőoktatási szakképzéseinkről a Kar honlapján olvashatnak.

 

Pótfelvételi eljárásban 2020.augusztus 9-ig nyílik lehetőség jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.





Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.