Diákmunka Szegeden

Megélhetési lehetőségek egyetemistaként – Így működik a diákmunka

Ha szeretnéd kiegészíteni ösztöndíjadat, akkor vállalj diákmunkát vagy jelentkezz gyakornoknak! Ez szuper lehetőség, hogyha szeretnél kicsit félretenni vagy gyűjteni valamire, és az egyetem mellett szívesen dolgoznál. Szegeden rengeteg lehetőség közül választhatsz, több diákszövetkezet is várja a hallgatók jelentkezését.


A diákszövetkezetek kínálatában biztosan te is találsz majd olyan lehetőséget, amely megfelelő számodra. Választhatsz a könnyű vagy nehéz fizikai munkák, a szórólapozás, plakátolás és egyéb hasonló munkalehetőségek közül. Emellett szemezgethetsz a pénztáros, irodai, adminisztratív vagy gyakornoki munkák közt is. Hidd el, megtalálod a kedvedre valót!


Na és mennyi az annyi?


Teljes munkaidőben a havi minimálbér, amely diákmunkáért adható, bruttó 161.000 forint, napibér alkalmazása esetén 7.420 Ft, órabérnél pedig bruttó 926 forint. Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként.

Találd ki, hogy mit, hol és milyen időintervallumban dolgoznál és pikk-pakk megkeresed az albérleti díjra, az esti bulira vagy épp a nyári nyaralásra valót!


Hogyan?

  1. lépés: Iratkozz be egy Szegeden működő diákszövetkezetbe, mint például a Mind-Diák, Meló Depó, Biztos Kész szövetkezet, Fürge Diák vagy a Meló-Diák.
  2. lépés: Indulj el valamelyik diákszövetkezetbe a személyi igazolványod, lakcímkártyád, TAJ-kártyád, adókártyád, érvényes diákigazolványod és bankszámlaszámod társaságában, vagy keresd fel honlapjukat, és regisztrálj online.
  3. lépés: Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb munkát.
  4. lépés: Dolgozz annyit, amennyit az időbeosztásod és a kedved megenged!

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.






Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.