qs_2019

Szegeden, szabadon

Vagány, trendi, fiatalos – akár ezekkel a jelzőkkel is illethetnénk a Tisza-parti várost, melynek mediterrán hangulata, pezsgő kulturális élete, valamint sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra alkalmas lehetőségei kétségkívül határon innen s túl egyaránt vonzzák a fiatalokat.



Tudtad? Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának!


A Szegedi Nemzeti Színház, a Belvárosi Mozi, a Cinema City, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, illetve az IH Rendezvényközpont az év minden szakaszában gondoskodik arról, hogy otthont adjon több szórakoztató, tanulságos, építő jellegű és egyben ismeretterjesztő programnak. A cél az itt élők mellett az SZTE-n tanulókat is bevonni a város szabadidős, kulturális életébe.

 

Egymást érő pontok, az óriásnak tűnő városban

– A kikapcsolódást a teraszos éttermek, kávézók biztosítják az adott tanév tavaszi és őszi félévében a hallgatóknak. Az SZTE JATIK mellett egy egész „vigalmi negyed” vár bennünket – hívja fel a figyelmet Szekeres Nikolett. Az SZTE GTK hallgatója emlékeztetett: a szegedi szórakozóhelyek rendre akciókkal és különböző kedvezményekkel is kedveskednek az egyetemistáknak.

Az állat- és növényvilágról szóló tudásbővítésről a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, az izgalmas kiállításokról a közelmúltban felújított Móra Ferenc Múzeum és a Vármúzeum gondoskodik.

A friss levegőn való mozgásra – a tucatnyi bel- és kültéri konditerem mellett – nemcsak a csodálatos Tisza-part, hanem az újszegedi liget is teret biztosít a sport szerelmeseinek.


Kerékpárra ülve látni a napfelkeltét és a naplementét is

Kerékpárra pattanva könnyedén megközelíthetjük a város minden egyes olyan pontját, ahol a napfelkelte és a naplemente megtekintése különleges élményt nyújthat bárki számára.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.




Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.