SZTE BTK 2022.április

2022. április 29.

Karunk két oktatójának, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna főszerkesztői munkájából született meg a Pioneer Hungarian Women in Science and Education című kötet, amely az 1945 előtt született, a tudományos kutatás és oktatás területén jelentős eredményeket elért nők életútjának és pályaívének bemutatására vállalkozik. Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent könyvet a Magyar Tudományos Akadémia 195. rendes közgyűléséhez kapcsolódóan május 5-én, 14 órától mutatják be Budapesten, az MTA Székház Kistermében.

2022. április 25.

Dr. Baráth Katalin, az SZTE BTK Jelenkortörténeti Tanszékének egyetemi tanársegéde nyerte el idén a Zsoldos Péter-díjat, amellyel az év legjobb sci-fi és fantasy regényét tüntetik ki. Az írónő Afázia című regényével (Agave Könyvek) nemcsak a szakmai zsűrit győzte meg, de a közönség is az ő művét kedvelte a leginkább. Baráth Katalin az elismerést április 20-án, a magyar sci-fi és fantasy napján vehette át Budapesten, a Cinema MOM-ban.

2022. április 22.

Tavaly jelent meg az Akadémiai Kiadó Kézikönyvek-sorozatának legújabb tagja, a Pszichológia című tanulmánykötet. A többszáz oldalas könyvben, amelynek Pléh Csaba a főszerkesztője, mintegy harminc szerző gondolatai olvashatóak, mások mellett például a lélek biológiájáról - hogy mi is mozgat valójában minket, embereket, hogyan kapcsolódunk egymáshoz, kultúránkhoz. A kötetet, Debrecen után, de még Pécs és Budapest előtt, Szegeden is bemutatják, méghozzá május 5-én, 17 órától, a BTK kávézójában.

2022. április 04.

Kivonat az SZTE Oktatási Igazgatóság a Neptun hallgatói felületére felkerült hirdetményéből


A 2021/22. tanév II. (tavaszi) félévében a szakosodási jelentkezés április 4-én (hétfő) indul és április 10-én (vasárnap) záródik. Ebben az időszakban érhetőek el a felkínált, karokon belüli és karok közti szakirányok és specializációk. Szakosodást/specializációt választhat az a BTK-s hallgató, akinek a képzésében ez föl van ajánlva és még nem rendelkezik szakiránnyal/specializációval.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!