Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Műszaki és Létesítménygazdálkodási Iroda
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PM02696
Meghosszabbítva 1. alkalommal!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: A Szegedi Tudományegyetem Siemens valamint egyéb tűzjelző rendszereinek és CO érzékelő rendszereinek üzemeltetése és karbantartása.
2013. november 04.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PM02696

Ajánlattételi határidő: 2013. november 18 14:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződés megkötésétől számított 1+1 évvel hosszabbítható.

A beszerzés rövid ismertetője:

Az szte tűzjelző rendszereinek, co érzékelő rendszereinek, üzemeltetése és karbantartása

Szükségessége:

Az 1996 évi XXXI. törvény a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról valamint a 28/2011. (IX. 6.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat előír különböző kötelezettségeket a jogi személyek valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek számára. Ennek értelmében: kötelesek a közvetlen tűzvédelmüket szolgáló – jogszabályban, hatósági határozatban előírt – tűzvédelmi berendezést, készüléket, felszerelést, technikai eszközt állandóan üzemképes állapotban tartani, időszaki ellenőrzésükről gondoskodni.

Aki beépített tűzjelző berendezés vagy tűzoltó berendezés tervezése, kivitelezése, karbantartása, javítása, telepítése, felülvizsgálata tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a tűzvédelmi hatóságnak bejelenteni. A bejelentésben meg kell jelölni a bejelentő természetes személyazonosító adatait. Ilyen tevékenységet csak az folytathat, aki rendelkezik a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter rendeletében meghatározott szakmai képesítéssel, és megfelel az ott meghatározott egyéb feltételeknek.

A Védelmi Iroda célja, hogy az egyetem tűzjelző valamint CO és gázérzékelő rendszereinek karbantartása folyamatosan magas műszaki színvonalon, szükség esetén a javítás a lehető leggyorsabban történjen meg a legkedvezőbb áron.

A pályázati eljáráshoz szükséges egyéb információk:

Általános:

A pályázat tárgya:

1. Az SZTE Siemens Cerberus (42db), Schrack Seconet (1db), Menvier (1db), Promatt (6db), Securiton-Securipro (2db), Aritech (1db), Bentel (1db), Edvards System Technology (1db), Cofem Compact Lyon (1db), Job Detectomat Detect (1db), Hekarton (1db) és Global Fire (2db) típusú tűzjelző rendszereinek üzemeltetése, karbantartása.

2. Az SZTE CO és gázérzékelő rendszereinek üzemeltetése, karbantartása.

 

Mennyisége:


Tűzjelző központ 60 db

CO érzékelő rendszer 2 db

Gázérzékelő rendszer 1 db

 

A teljesítés helyeit a melléklet tartalmazza.

 

Teljesítés megkezdése: a tender eredményhirdetése után

Teljesítés követelménye:

 

- a munka megkezdése előtt 24 órával történő bejelentés,

- üzemeltetési naplóba történő bejegyzés a karbantartás elvégzéséről,

- A munkalap elektronikus példányának megküldése a megrendelő kapcsolattartójának.

 

Kapcsolattartó: a Védelmi Iroda vagyonvédelmi munkatársa – Lakatos István

név: Lakatos István

telefon, fax: 30/8704878

email: lakatos.istvan@gmf.u-szeged.hu


Ellenszolgáltatás megfizetésének módja: az elvégzett munka ellenértékét átutalással egyenlítjük ki, a Védelmi Iroda által ellenjegyzett teljesítésigazolás után.

Előleg biztosítására nincs lehetőség.

Számlázás módja: A vállalkozó a megrendelt munka elvégzését munkalapon leigazoltatja a Megrendelő megbízott képviselőjével, majd a Megrendelő kapcsolattartója ellen jegyzi a teljesítésigazolást, mely a számla alapbizonylatát képezi.

 

Pályázat benyújtási feltételek.

 

Műszaki és szakmai megfelelés:

A pályázatban előírt alkalmassági feltétel és annak igazolásai:

1. Nyilatkozzon, arról, hogy az eljárást megindító felhívás közzétételét megelőző három évben végzett legalább 12 hónap folyamatos időszakban olyan Siemens Cerberus típusú tűzjelző rendszer üzemeltetését/karbantartását, amely legalább 300 érzékelőt tartalmazott.

A nyilatkozat tartalmazza legalább a következő adatokat: a teljesítés ideje (kezdete és vége év, hó), a szerződést kötő másik fél és a részéről információt adó személy neve és telefonszáma, a szolgáltatás tárgya (milyen eszközre vonatkozott) és azt, hogy a rendszer mennyi érzékelőt tartalmazott.

 

2. Nyilatkozzon, arról, hogy az eljárást megindító felhívás közzétételét megelőző három évben végzett legalább 12 hónap folyamatos időszakban CO érzékelő rendszer üzemeltetését/karbantartását.

A nyilatkozat tartalmazza legalább a következő adatokat: a teljesítés ideje (kezdete és vége év, hó), a szerződést kötő másik fél és a részéről információt adó személy neve és telefonszáma, a szolgáltatás tárgya (milyen eszközre vonatkozott)

 

3. A teljesítésben személyesen közreműködő szakemberek bemutatása, a szakember által aláírt szakmai önéletrajz benyújtásával, a képzettség és szakmai tapasztalat ismertetésével. Alkalmatlan ha nem rendelkezik legalább 3 fő elektronikus és mechanikus vagyonvédelmi rendszerszerelő képzettségű, ezen a területen legalább 3 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberrel, akik közül legalább 2 fő rendelkezik Siemens Cerberus rendszerek karbantartására vizsgával.

 

4. Az ajánlattevő mérleg szerinti eredménye az elmúlt 3 lezárt üzleti évében nem lehet negatív. Ezt az ajánlatkérő a nyilvános cégadatokból ellenőrzi.

 

Kötelező nyilatkozatok, csatolandó igazolások:

1. Az ajánlattevő nyilatkozzon, hogy az alábbi rendszerek üzemeltetésével/karbantartásával kapcsolatban rendelkezik a szükséges szakértelemmel, azokra vonatkozóan a szerződés megkötése után a szolgáltatást felelősséggel és azonnal képes megkezdeni.

Tűzjelző rendszerek: Schrack Seconet, Menvier, Promatt, Securiton-Securipro, Aritech, Bentel, Edvards System Technology, Cofem Compact Lyon, Job Detectomat Detect, Hekarton és Global Fire

 

2. Nyilatkozat arról, hogy hatósági ellenőrzés alkalmával, a pályázati dokumentációval összefüggésben megállapított hiányosság esetén, - amennyiben a hiányosság a szerződőt terheli – megteszi a megszüntetés érdekében a szükséges intézkedéseket, a dokumentációt kiegészíti és az ezzel kapcsolatos költségeket nem hárítja át a megrendelőre.

3. Nyilatkozzon, hogy elfogadja azt a feltételt, hogy a készenléti idő a nap huszonnégy órájára vonatkozik, hogy értesítés esetén szükséges személyes egyeztetésre 4 munkaórán belül a megrendelő kapcsolattartójánál személyesen megjelenik., továbbá azt, hogy rendkívüli eseményre vonatkozó riasztás esetén a helyszínen a riasztást követő 1 órán belül megjelenik és megkezdi a hiba elhárítását.

 

4. Csatolja a tűzjelzők karbantartására vonatkozó jogosultságának hatósági igazolását vagy adja meg azt az elektronikusan elérhető nyilvántartás web címét, amelyen ezen jogosultsággal bíró szervezetek között az ajánlattevő is fellelhető.

 

5. Csatolja a Siemens Cerberus gyártói írásbeli igazolását, hogy ezen rendszer üzemeltetésére/karbantartására jogosult.

 

6. Nyilatkozzon, hogy nyertessége esetén fenntart egy olyan telefonnal, internet elérhetőséggel rendelkező irodát, továbbá megad egy olyan mobilszámot, amelyen a nap 24 órájában elérhető.


Kiegészítő információk:

A szerződés 24 hónapra jön létre azzal, hogy mindkét fél jogosult a 12 hónap lejártát megelőző 30 nappal a szerződést felmondani. Amennyiben ezen időpontra a felek a szerződést nem mondják fel, az a 24 hónap határozott idő végén szűnik meg.

- A karbantartási munkálatoknál a szükséges anyagokat teljes egészében a kivitelező cég szerzi be, a saját költségén azzal, hogy annak költségszükségletét előre a megrendelőnek bemutatja. A megrendelő jogosult a költség ismeretében a szükséges anyagot maga megvásárolni, azt harmadik személytől beszerezni, akár versenyeztetés útján is

 

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság 6722 Szeged, Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen keresztül is pdf formátumban, a felhívásban közzétett hivatalos kapcsolattartó e-mail címére határidőre történő megküldéssel.

 

Helyszín megtekintése:


A nagy mennyiségű helyszínre tekintettel a megrendelő 2013.11.07.- én 09 órakor megbeszélést tart. Ajánlatot csak az adhat be, aki ezen a megbeszélésen részt vesz. A megbeszélés helyszíne: Szeged Szentháromság u. 34. tárgyaló


A Vállalási árat a következő formában kérjük megadni, a kiadott költségvetés beárazásával együtt:


nettó összesen:……………..………,- Ft

ÁFA 27%:………………………..…- Ft

Bruttó összeg:…………………...….,- Ft



Az értékelés rendje, bírálati részszempontok, súlyszámok, az értékelés módszere és ponthatára:

 

- Ár (súlyszám 50)

Értékelési módszer: Az ajánlatkérő számára legelőnyösebb ajánlat kap 10 pontot, míg a többi ajánlat pontértéke a legjobbhoz arányosítva kerül meghatározásra, aránypár alkalmazásával (legelőnyösebb ajánlat / vizsgált ajánlat X 10).

 

- Javításra vállalt leghosszabb garanciális időszak 12-24 hónap között értékelve (súlyszám:4)

 

Értékelési módszer: Az ajánlatkérő számára legelőnyösebb ajánlat kap 10 pontot, míg a többi ajánlat pontértéke a legjobbhoz arányosítva kerül meghatározásra, aránypár alkalmazásával (vizsgált ajánlat/legelőnyösebb ajánlat X 10).

 

- Fizetési határidő vállalása 30-60 nap (súlyszám 3)

 

Értékelési módszer: Az ajánlatkérő számára legelőnyösebb ajánlat kap 10 pontot, míg a többi ajánlat pontértéke a legjobbhoz arányosítva kerül meghatározásra, aránypár alkalmazásával (vizsgált ajánlat/legelőnyösebb ajánlat X 10).

Bírálati ponthatár:

Minden részszempont esetében 1-10 pontok között kerül sor az értékelésre, arányosítás esetén 2 tizedesig való kerekítéssel.



Letölthető állományok:
Tűzjelző, és Co érzékelők.xls

Bírálati szempont: összességében legelőnyösebb ajánlat
bírálati szempont súlyszám leírás
legalacsonyabb összegű ajánlati ár 50
Javításra vállalt leghosszabb garanciális időszak 4

12-24 hónap között értékelve

Fizetési határidő vállalása 3

30-60 nap




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Fakan Zoltán, irodavezető

fakan.zoltan@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Kőnnye Csaba, munkatárs SZTE GMF Műszaki és Beruházási Iroda, tel: +36 (62) 544-586, +36 (62) 544-000/4586

email: konnye.csaba@gmf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: KVALITAS Zrt. (Szeged, Petőfi sgt. 9.)
Nyertes ajánlati ár: 2 100 000,-Ft+ÁFA