Új­ra arany­ér­me­sek női ví­zi­lab­dá­sa­ink

A női ví­zi­lab­da OB I/B ha­to­dik já­ték­nap­ján is mind­két mér­kő­zé­sét meg­nyer­te az Uni­ver­si­tas Sze­ged, így két for­du­ló­val a vé­ge előtt bi­zo­nyos­sá vált: meg­vé­di baj­no­ki cí­mét.
A női ví­zi­lab­da OB I/B cím­vé­dő­je és lis­ta­ve­ze­tő­je, az Uni­ver­si­tas Sze­ged nagy­szom­ba­ton ha­zai me­den­cé­ben szállt víz­be. Han­nauer Pé­ter ta­nít­vá­nyai a Bán­ki VE-vel és a Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi VSC-vel csap­tak ös­­sze ab­ban a tu­dat­ban, hogy amen­­nyi­ben mind­két ös­­sze­csa­pá­su­kat meg­nye­rik, ma­te­ma­ti­ka­i­lag már ma­gu­ké­nak tud­hat­ják az újabb B cso­por­tos arany­ér­met.
Nos, a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem ne­vét vi­se­lő együt­tes to­vább­ra sem tud hi­báz­ni eb­ben a sze­zon­ban, s új­ra be­bi­zo­nyí­tot­ta: ki­nőt­te a B cso­por­tot. Lá­nya­ink há­rom gól­lal nyer­ték a Bán­ki VE el­le­ni rang­adót, majd gá­la­mec­­cset ren­dez­tek a Hód­me­ző­vá­sár­hely el­len. Az Uni­ver­si­tas így ti­zen­két pont­tal ve­ze­ti a ta­bel­lát, s már ab­ban az eset­ben is az élen zár­ná a pont­va­dá­sza­tot, ha utol­só négy mér­kő­zé­sét el­ve­szí­te­né...
A ve­ze­tő­ség im­már egy­ér­tel­mű­en az A cso­por­tos sze­rep­lést tűz­te ki cé­lul, bíz­zunk ben­ne, hogy si­ke­rül meg­te­rem­te­ni eh­hez a fel­té­te­le­ket.
A női ví­zi­lab­da OB I/B 6. já­ték­nap­ján: Uni­ver­si­tas Sze­ged – Bán­ki VE 11-8 (3-2, 3-2, 2-2, 3-2). Uni­ver­si­tas Sze­ged: Bük Zsa­nett – Árkosy Lil­la 3, Len­gyel Do­rot­­tya 2, Haj­dú Eni­kő 2, Bor­dás Tí­mea, Fabó Li­li 1, Mik­lós Dó­ra 2. Cse­re: Far­kas Kin­ga, Len­gyel Anet­t, Grezsa Ni­ko­lett, Kuc­zo­ra Imo­la 1, Len­gyel Do­mi­ni­ka, Er­dé­lyi Krisz­ti­na, Veszelovsz­ki Pet­ra. Ve­ze­tő­edző: Han­nauer Pé­ter. Gól em­ber­előny­ből: 5/1, il­let­ve 4/2. Gól öt­mé­te­res­ből: 2/1, il­let­ve 2/2.
Uni­ver­si­tas Sze­ged – Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi VSC 21-3 (5-0, 5-1, 7-0, 4-2). Uni­ver­si­tas Sze­ged: Bük Zsa­nett – Árkosy Lil­la 3, Len­gyel Do­rot­­tya 6, Haj­dú Eni­kő 1, Bor­dás Tí­mea 3, Fabó Li­li, Mik­lós Dó­ra 3. Cse­re: Far­kas Kin­ga, Len­gyel Anett 1, Grezsa Ni­ko­lett, Kuc­zo­ra Imo­la 3, Len­gyel Do­mi­ni­ka, Er­dé­lyi Krisz­ti­na 1, Veszelovsz­ki Pet­ra. Ve­ze­tő­edző: Han­nauer Pé­ter. Gól em­ber­előny­ből: 0/0, il­let­ve 0/0. Gól öt­mé­te­res­ből: 1/1, 0/0.
Az OB I/B ál­lá­sa két for­du­ló­val a vé­ge előt­t: 1. Uni­ver­si­tas Sze­ged 36 pont, 2. Bán­ki VE 24 pont, 3. Vil­la­nó Fó­kák Kecs­ke­mét 12 pont, 4. Deb­re­ce­ni Öreg Har­csák 9 pont, 5. Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi VSC 6 pont.

P. M. L.


 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.




kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.