Az ország legmodernebb EEG-laborja a szegedi Pszichológiai Intézetben

A Pszichológiai Intézet szeptembertől új helyre, a Bölcsészettudományi Kar (BTK) főépületébe költözött, és új laborokkal, új helyiségekkel gazdagodva folytathatja tovább működését.
 
A tanszékre meghívták egyetemi tanárnak Winkler István nemzetközileg is elismert EEG-kutatót. A BTK segített a tanszéknek abban, hogy a nagy szakmai tekintélyű kutatónak megfelelő labor is a rendelkezésére álljon, ami az egész intézet hasznát is szolgálja.
A fény- és hangszigetelt Grastyán Endre EEG Laborban számos pszichológiai kísérlet végezhető, például emlékezetkutatás, halláskutatás, nyelvkutatás. A tanszéken többek között azt is vizsgálják, hogy melyik típusú tudás marad meg a különböző agysérüléseknél.
A másik terem a Mérei Ferenc Viselkedéselemző Labor, ahol körben székeket látunk, a szoba egyik fala pedig detektívtükör. Itt folyik a vizsgálat maga. A labor elsősorban a társas helyzetek megfigyelésére alkalmazható, mint például a terapeuta-páciens párbeszédének elemzése, vagy a dominanciával, versengéssel, női-férfi párbeszéddel l kapcsolatos kutatások.
A fejlesztések előnyt jelentenek a mesterképzésben is, hiszen az idekerülő hallgatók rögtön bekapcsolódhatnak a kutatómunkába, és mire végeznek, már jártasak lesznek például az EEG vizsgálatokban, megfigyelés- és viselkedéselemzésben vagy az emlékezetkutatásban.
 

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.