Kiemelt_felveteli_MG_8610

Növekszik a külföldi hallgatók száma a Szegedi Tudományegyetemen

Több mint 6500 gólya kezdheti meg tanulmányait 2017 őszén a Szegedi Tudományegyetemen. A korábbi évekhez hasonlóan emelkedik a Szegeden tanuló külföldiek aránya. Az SZTE Általános Orvostudományi Kar képzéseiről Bari Ferenc dékán tájékoztatott.

A 2017-es felvételi eljárás eredménye, a pontszámok ismertek, minden jelentkező tudhatja a felvételi eredményét.


golyak_MG_8609


A vidéki orvosképző helyek közül idén is a Szegedi Tudományegyetemre volt a legnehezebb bejutni. Örvendetes módon igen jelentős idegennyelvű orvosképzés folyik, immár évtizedek óta Szegeden, angol és német nyelven. Bari Ferenc professzor, az SZTE ÁOK dékánja tájékoztatást adott a kar munkájáról, Tráser László kérdéseire válaszolt.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.




 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.