kiemelt_QS_hir2

Ismét felkerült az SZTE a Center for World University Rankings listára

Idén is felkerült a Szegedi Tudományegyetem a világ legjobb 1000 egyetemét rangsoroló Center for World University Rankings (CWUR) listára. A rangsorban a 762. az SZTE.

Nyolc szempont alapján értékelte a világ több mint 27 ezer felsőoktatási intézményét a CWUR lista. Közülük a legjobb 1000 egyetemet került fel a 2017-es rangsorra. A Szegedi Tudományegyetem a listán a 762. helyen végzett, ezzel az eredménnyel a 4. legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon.


A lista összeállításakor figyelembe vették többek között az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézési arányát, valamint a szabadalmak számát.


A magyar intézmények közül további 5 egyetem került a 2017-es listára: az Eötvös Loránd Tudományegyetem az 515., a Semmelweis Egyetem a 611., a Debreceni Egyetem a 694., a Pécsi Tudományegyetem a 885., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a 898. helyen végzett.


A teljes lista itt elérhető: CWUR 2017


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.


Toth_Fanni_felveteliTóth Fanni - TTIK, programtervező informatikus

Az SZTE programtervező informatikus szakján igazán minőségi oktatást kapunk. Ami számomra pozitív, hogy tényleg azt kaptam, amire számítottam, amit hirdettek a nyílt napokon is. Ráadásul, ha valaki ügyes a programtervezésben még esélyt is kaphat, hogy a tanszékünkön dolgozzon. Sokan nem is tudják, de duális képzésben is lehet tanulni, ami nagyon sokat segít a gyakorlatias tapasztalatok megszerzésében, és az egyetem után komoly előnyt jelenthet ez a munkaerőpiacon.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.