kiemelt_SZESZT

Ismét Egyetemi Színházi Találkozó Szegeden

Harmadik alkalommal szerveznek Egyetemi Színházi Találkozót Szegeden. Április 27-29. között a Szegedi Egyetemi Színház mellett bemutatkozik – többek között – a pécsi, a debreceni és a veszprémi egyetem társulata is.

A Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület és a Szegedi Egyetemi Színház társulatának szervezésében országos és egyben nemzetközi egyetemi színházi találkozót rendeznek 2018. április 27-29. között Szegeden. A III. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel. Bemutatóval készül – a Szegedi Egyetemi Színház mellett – a pécsi Janus Egyetemi Színház, a Debreceni Egyetemi Színház, a Csak Egy Társulat, a Kisspista Színház, a Veszprémi Egyetemi Színpad és a székelyudvarhelyi SGR Projekt.


szeszt_plakat_2018-page-001


A találkozó egyik küldetése a hagyományteremtés, másrészt a figyelemfelhívás az egyetemi színjátszás gazdag szegedi múltjára, jelenére és jövőjére. Az előadások egymáshoz közel eső helyszíneken, multifunkcionális térben kerülnek bemutatásra. Idén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának régi tornaterme, a Hungi Vigadó, a ZUG Színház és művészeti tetthely, a Szent-Györgyi Albert Agóra és a Szegedi Pinceszínház ad otthont az előadásoknak. A találkozót szakmai beszélgetések és tréningek kísérik.

 

Program:


2018. április 27. (péntek)

17:00 Megnyitó (SZTE Rektori Épület, Átrium)

Megnyitja: Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészettudományi Kar dékánja és Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) művészeti vezetője

• 18:00 Homo Ludens Project – Átváltozás - színházi előadás Franz Kafka azonos című műve nyomán - (Zug színház és művészeti tetthely, Gyertyámos u. 4.)

• 20:30 Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ): Kárpáti Péter: Én a Féreg-Kafka kabaré (Szegedi Pinceszínház, Dugonics tér 2.)

• 22:00 An Evening with Sungazers- Post- progressive music show (angol nyelvű előadás, Hungi Vigadó)

• 23:10 Szakmai beszélgetés (Hungi Vigadó)


2017. április 28. (szombat)

• 13:00 Workshop (Zug Színház és művészeti tetthely, Gyertyámos u. 4.)

• 15:30 Szegedi Egyetemi Színpad: Petőfi rock – Az 1973. március 14-i kiskőrösi előadás felvételről és beszélgetés Vági Lászlóval, a darab zeneszerzőjével. Beszélgetőtárs: Bene Zoltán és a találkozó résztvevői (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Auditorium Maximum, Egyetem u. 2.)

• 17:00 Universitas Szimfonikus Zenekar – Grimaszk Társulat: Prokofjev: Péter és farkas (Szent-Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 22.)

• 19.00 Janus Egyetemi Színház (JESZ): A tékozló fiú – protestáns iskoladráma (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar régi tornaterem, Göncz Árpád sétány felőli bejárat)

• 21:30 Debreceni Egyetemi Színház (DESZíNHÁZ) – Vígkarma: Übü FC – A Döntő (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar régi tornaterem, Göncz Árpád sétány felőli bejárat)

• 23:00 Szakmai beszélgetés (Nyugi kert)

 

2018. április 29. (vasárnap)

• 13:00 Workshop (Zug színház és művészeti tetthely)

• 15:00 Csak Egy Társulat (CSET), Pass Andrea: Napraforgó (Szegedi Pinceszínház)

• 18:00 Kisspista Színház: Csokonai Vitéz Mihály – Varsa Mátyás: Kortársunk Csokonai (Szegedi Pinceszínház)

• 20:00 SGR Projekt (Székelyudvarhely) – Balogh Bálint: Előjáték (Szegedi Pinceszínház)

• 21:30 Veszprémi Egyetemi Színpad – Dózsa koprodukció: Kocsis Nándor: Felnőttmese (Zug színház és művészeti tetthely)

• 22:30 Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ): Nagyanyám immár webkamerán figyeli a tyúk hogy tojik (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar régi tornaterem, Göncz Árpád sétány felőli bejárat)

• 00:00 Szakmai beszélgetés és fesztiválzárás (Nyugi kert)


A belépés minden programra ingyenes, de az egyes helyszínek befogadóképessége miatt érdemes regisztrálni a szegediegyetemiszinhaz@gmail.com email címen! Az online műsorfüzet itt elérhető.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.





Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.