A világ legjobb 500 egyeteme között az SZTE a QS tudományterületi rangsoraiban

Hat területen került a világ legjobb 500 egyeteme közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) 2018-as tudományterületi listáin.

Február 28-án hozta nyilvánosságra a brit QS legfrissebb tematikus felsőoktatási rangsorait (QS World University Rankings by Subject). Az öt tudományterületi – bölcsészettudományi, műszaki, orvos- és élettudományi, társadalomtudományi valamint természettudományi – lista összeállításához több mint 4500 intézményt értékeltek. A QS 2018-ban az öt képzési terület 48 oktatási programját vizsgálta. A rangsorok elkészítéséhez az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, valamint az idézettségre utaló bibliográfiai indikátort (Hirsch-index) vették figyelembe.


A Szegedi Tudományegyetem képzései több tudományterületi listán is helyet kaptak. A bölcsészettudományi listán az SZTE BTK a 451-500. helyen szerepel, a kar nyelvészeti képzése a 201-250. helyen végzett.


A szegedi egyetem az élet- és orvostudomány területeken a 401-450. helyre került. A mezőgazdasághoz kapcsolódó képzések listáján a 201-250. az SZTE. A szegedi orvosképzés a 301-350. helyen szerepel.


A természettudományi területen belül a kémia szakok rangsorán is jól szerepelt a Szegedi Tudományegyetem: 2018-ban a 451-500. helyen végzett.


Összegyetemi szinten is előkelő helyen áll az SZTE a hazai egyetemek között: a brit QS World University Rankings 2017/2018 rangsorában az 501-550. helyezést érte el, ezzel a rangsorba bekerült magyarországi intézmény közül a legjobb eredményt érte el.


SZTEinfo

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.



Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.