Bemutatkoztak a Demola szegedi központjának első csapatai

A Demola szegedi központjának első esetmegoldásainak záró rendezvényét tartotta 2019. július 4-5. között a Szegedi Tudományegyetemen a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság. A hallgatói csapatok nyolc héten keresztül két üzleti kihíváson dolgoztak közösen a Demola facilitátorokkal és az üzleti kihívásra megoldást kereső vállalkozások vezetőivel.

A nyolchetes munkának az eredményét és az elkészült termékdemót prezentálták a cégek vezetőinek a hallgatói csapatok. Július 4-én a robotika és az automatizálás, míg július 5-én a fenntartható csomagolás területéhez kapcsolódóan mutatták be a csapatok a kidolgozott termékek demóverzióit.


Az első Demola záró rendezvényt Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes nyitotta meg. Majd a szegedi központ facilitátora, Huszár Sándor, aki a Demola workflow során folyamatosan figyelemmel kísérte a csapatok munkáját, bemutatta a Demola kihívások kidolgozásának fázisait, valamint az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programot.


A rendezvény teljes beszámolója itt érhető el.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.






Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.