SZTE_Junior_Akademia

Közel 200 diákkal indult a tanév az SZTE Junior Akadémián

Mintegy 200 diákkal indult a második tanév az SZTE Junior Akadémián. Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokon részt vevő diákok száma ezzel több mint háromszorosára emelkedett 2019-hez képest. Nemcsak emiatt mozgalmas az ősz az akadémiánál: az ösztöndíj elbírálások után különböző workshopokkal folytatódik a tanév.

Egyre többen ismerik fel az SZTE Junior Akadémia továbbtanulást segítő lehetőségeit: a 2020-2021. tanévben több mint háromszorosára emelkedett az emelt szintű érettségi felkészítőre jelentkező diákok száma. – A képzések népszerűségét a kiváló tanárok, az egyetemi támogatású tandíjkedvezmények, illetve a tantermi és online órák közötti választási lehetőség adja. Utóbbinak köszönhetően az ország számos pontjáról van diákunk – így például Budapestről, Nyíregyházáról, Hatvanról, Balassagyarmatról is jelentkeztek, de jelentős a vajdasági hallgatók száma is. Bízunk benne, hogy sokan közülük SZTE-s hallgatók lesznek, hiszen számos lehetőség vár rájuk Szegeden, pláne egykori Junior Akadémiás diákként – mondta Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója. Hozzátette: a létszámbővülés a középiskolákkal való kapcsolatépítésnek is köszönhető. Az  Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziummal és az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolával kötött együttműködés értelmében különböző továbbtanulást segítő programokban és ösztöndíjakban részesülhetnek a középiskolások.

 

DSC_9695


Ebben a tanévben 191 SZTE-s hallgató tanévkezdését könnyítette meg az SZTE a Szegedi Tehetséggondozó Tanáccsal és az SZTE Junior Akadémiával közösen kiírt ösztöndíjával, a Start ösztöndíjjal. A nyertes pályázók 40 és 100 ezer forint közötti egyszeri támogatásban részesülhettek. A lehetőségre azok pályázhattak, akik a felvételi eljárás során az SZTE-t jelölték meg első helyen, és felvételt nyertek.


– Nagyon népszerű az ösztöndíj az újdonsült SZTE-s hallgatók között: 1400 pályázatból kellett kiválasztanunk a legjobb tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatókat – mondta Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Junior Akadémia elnöke. Idén először nemcsak az alapszakra jelentkezők, hanem a mesterszakot kezdők is pályázhattak a lehetőségre.

 

DSC_9699


Az SZTE Junior Akadémia célja, hogy a diákok a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból profi szakemberek segítségével, miközben nemcsak tudásuk bővül, hanem testi-lelki felkészültségüket is erősíthetik, gyakorlati ismereteket szerezhetnek. Ezért a november a workshopok hónapja az egyetemi egységnél. Indul például beszédfejlesztő tréning angol nyelven Fischer Mónika vezetésével, de Seres János tanácsadó szakpszichológus önismereti foglalkozásaira, a Magyar Imitációs Egyesület elsősegélynyújtó workshopjára vagy Kemény Zsanett koncentráció fejlesztő és relaxációs technikákat átadó jógafoglalkozásra is jelentkezhetnek a középiskolások és egyetemisták. Emellett továbbra is a fiatalok rendelkezésére áll az ingyenes online pályaválasztási tanácsadás, amelyet az SZTE Karrier Iroda együttműködésével valósít meg az akadémia.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.





Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.