KE_nyito

Több, mint 300 programmal és saját applikációval várja az SZTE az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján

Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. A Kutatók Éjszakája alkalmából a Szegedi Tudományegyetem erre 334 lehetőséget kínál. Az Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsíti.

A Kutatók Éjszakáját 2005 óta rendezik meg, idén szeptember 24-én és 25-én. A Szegedi Tudományegyetem szeptember 24-én, 334 programot kínál az érdeklődők számára.

 

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

 

Az egyetemalapítás 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulóját ünneplő SZTE, szinte minden Kara bekapcsolódik, így Szent-Györgyi Albert egyeteme, a Nobel-díjashoz méltó módon, a tudományterületek legtöbbjét be tudja mutatni, ráadásul érdekes, izgalmas módon.

 

A karok mellett a Füvészkert és a Klebelsberg Könyvtár is kínál egyetemi vonatkozású programokat: utóbbiban az SZTE legismertebb oktatójának és hallgatójának különleges életébe lehet bepillantani, a Szent-Györgyi Albert kalandos napjai Stockholmban és a Karikó Katalin virtuális kiállításokon. Az SZTE Mezőgazdasági Kara is bekapcsolódik, így nemcsak Szegeden, hanem Hódmezővásárhelyen is várják az érdeklődőket az SZTE kutatói.

 

A drónok világától a 3D nyomtatásig, az ókori történetírás játékszabályaitól a Covid-járvány turizmusra gyakorolt hatásáig, nagyon színes az SZTE kínálata, mindenki találhat olyan témakört, ami felkeltheti az érdeklődését. A Szegedi Tudományegyem programjai elérhetők itt.

 

A Kutatók Éjszakájához kapcsolódóan az SZTE saját fejlesztésű applikációt hozott létre, amely segít eligazodni a lehetőségek között és egyszerűen használható Androidon és IOS-en is.

 

Egyes programoknál a szervezők védettségi igazolvány meglétéhez, illetve regisztrációhoz kötik a részvételt, ezekről érdemes tájékozódni a központi honlapon.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.






Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.