DSC_0301

Kezdődik a Szegedi Tudományegyetemen az Egyetemi Tavasz

Hét héten át több száz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. 2022. április 6. és május 25. között 70 helyszínen közel 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem legrangosabb tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája szervez immár tizenhetedik alkalommal. A fesztivál hivatalos megnyitója hagyományosan a Költészet Napján, április 11-én lesz.

Az egyetem centenáriumi évében több program kapcsolódik az egyetem történetéhez, egykori neves diákjaihoz, többek között Müller Miklós fotóiból nyílik kiállítás a Rektori Épületben 2022. április 11-én, 18:00 órakor, a Szegedi Egyetemi Színház bemutató előadásában megidézi Szent-Györgyi Albertet, az egyetem egykori neves tudósát és rektorát. Kiemelt program lesz május 5-én, egyetemünk volt diákja, Radnóti Miklós születésnapján a Radnóti egytől egyig program, amelyen délután egy és hajnali egy óra között különböző egyetemi és városi szervezetek, közösségek közreműködésével felolvassák a költő összes versét.

Folytatódik a Rektori Épület Dísztermében a népszerű komolyzenei koncertsorozat, fellépnek többek között, Császár Zsuzsanna zongoraművész és Tomasz Máté gordonkaművész, Szives Márton és az Alföld Quartet, Pavlovits Dávid és Girán Péter gitárművészek.

A programkínálatot színesíti az Universitas Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Egyetemi Énekkar ünnepi hangversenye, valamint a muzsikáló orvosok tavaszi koncertje. Az egyetem egykori diákjai koncerttel kedveskednek alma materüknek: a Radnóti Kávézóban Enyedi Sugárka várja a jazz szerelmeseit, május 25-én, az Egyetemi Tavasz záróeseményeként pedig Tandi Flóra itt mutatja be új lemezét, olyan neves vendégművészekkel, mint Miklósa Erika és Wolf Kati.

Fesztivál a fesztiválban, egy új rendezvénnyel is színesedik a tavaszi programkínálat, az I. Triplex Fest Szeged – Hármashatár Fesztivál Parno Graszt, Besh o DroM, Aurevoir koncertekkel és táncházakkal várja a zenerajongókat.

Folytatódik a már hagyományossá vált Vers délben sorozat is: az Egyetemi Tavasz ideje alatt egy-egy egyetemi polgár vagy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, Szent-Györgyi Albert szobránál, hétköznaponként 12 óra 10 perckor.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, a 17. Egyetemi Tavasz. A részletes program ide kattintva elérhető

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Nagy_GergoNagy Gergő - BTK, szlavisztika-orosz, angol

Mindig is érdekeltek a külföldi Kultúrák, szerettem nyelveket tanulni. Azért választottam a BTK szlavisztika-orosz szakirányát, mert a Szegedi Tudományegyetem híres külföldi pályázati lehetőségeiről (például Erasmus-program), ahol kamatoztathatom az itt megszerzett tudást. Tehát a gyakorlatomat akár külföldön is eltölthetem. Ráadásul az orosz mellé második évtől lehetőségem nyílt felvenni az angol minort, amit szintén hasznosnak tartok a későbbi elhelyezkedésem szempontjából. A szegedi nyelv szak középpontjában a gyakorlat-orientáltság áll, ami igen fontos, ha valaki anyanyelvi szinten szeretne egy nyelvet elsajátítani.




Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.