felhivas_mora_tehetseggondozo_tabor

Tehetséggondozó tábort szervez a Móra Ferenc Szakkollégium

10-12. évfolyamosok számára szervez tehetséggondozó tábort 2022. július 18-tól 24-ig az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium.

A szakmai táborba az SZTE, a szakkollégiumi lét iránt érdeklődő diákokat várnak, akik szívesen hallgatnának előadásokat az SZTE, az MTA professzoraitól, vennének részt kiscsoportos szakmai foglalkozásokon az egyetem oktatóival, vagy megtudnák, hova tovább az SZTE-s diplomával, a szakkollégiumi tapasztalatokkal. A sokszínű egyetemista és mórás életérzést bemutató, városnéző és szabadidős programokat is tartalmazó tábor jelentkezési határideje április 30.

felhivas_mora_tehetseggondozo_tabor

A táborban való aktív részvétel a 12. évfolyamosok számára előnyt jelenthet a felvételi eljárás során a Móra Szakkollégiumba való jelentkezés esetén. Részvételi díj: 25.000 forint (ami magában foglal napi háromszori éttermi étkezést, belépődíjakat, szakmai programokat).

További részletek ide kattintva érhetők el.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.





Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.