lundkja

Négy új egyetem csatlakozhat a EUGLOH-hoz, amelynek már tagja az SZTE

Eredményesen zárult a svédországi EUGLOH Hét, amelyen a Szegedi Tudományegyetem küldöttsége is részt vett. A 2022. május 9. és 12. közötti eseményen az SZTE hallgatói és munkatársai értékes tapasztalatokat szereztek. A svédországi Lundban elhangzott, hogy az eddigi öt felsőoktatási intézményhez a nyáron négy újabb csatlakozhat.

A European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szervezet fotópályázatának eredményhirdetését is a svédországi Lund városában tartották. A EUGLOH Héten a döntősök közé két SZTE-s hallgató is bekerült, közülük Anastasia Jessica, aki a Szegedi Tudományegyetemen filozófiából PhD-zik, második helyezést ért el.

280239625_969321573773971_2373589461339184954_n_1

A svédországi nemzetközi workshopokon, az SZTE képviselői, a hasonló területen dolgozó partneregyetemek munkatársaival megosztották tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. Előadásokat hallgathattak meg olyan, a szervezet céljait érintő témakörökben, mint a fenntarthatóság és a mentális egészség. Többek között az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai is megbeszéléseket folytattak francia, portugál kollégáikkal, a Lundi Egyetem Orvosi Karának kommunikációs osztályának dolgozói pedig értékes prezentációt tartottak számukra.

280108884_543833284011070_4662911783412310235_n

A EUGLOH szervezet koordinátorai arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy az eddigi ötről kilencre nő a partneregyetemek száma: a kezdeményezés tehát új szakaszba, a bővülés fázisába lép. Alcala (Spanyolország), Hamburg (Németország), Újvidék (Szerbia) és Tromsö (Norvégia) csatlakozásával már kilencre bővül a EUGLOH partneregyetemek száma.

Lund
A Lundban készült képek a galériára kattintva megtekinthetők.


A következő EUGLOH rendezvény, ahol a partneregyetemek képviselői találkozhatnak, 2022 június közepén Párizsban lesz.

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna, Kovács-Jerney Ádám



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.




kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.