kollegiumok

Kollégiumok a Szegedi Tudományegyetemen

A szegedi egyetem több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várja a hallgatóit.

A Szegedi Tudományegyetemen a világ felső 5%-ban szerepel a nemzetközi egyetemi rangsorokban, az itt megszerzett diploma és tudás Magyarországon és azon túl is piacképes.

Hallgatóink számára a diploma megszerzésének költsége jóval alacsonyabb, mint a fővárosban tanulóké. A megélhetés olcsóbb Szegeden és tanulmányaikat egy élhető, minden kulturális és sportolási lehetőséggel rendelkező egyetemi városban végezhetik, ahol az egész belváros egy összefüggő egyetemi campus.

kollegiumKollegium_2

Több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várjuk a hallgatóinkat. Az egyetem legtöbb kollégiuma a belvárosban található, az oktatási helyszínek pillanatok alatt elérhetőek. A kollégiumokba szociális és szakmai alapon veszi fel a jelentkezőket a hallgatói önkormányzat.





Az ambiciózus hallgatók szakterületüknek megfelelően XXI. századi szakkollégiumba juthatnak be, ahol már specializálódhatnak választott szakmájukban. Aki speciálisabb elhelyezést keres, jelentkezhet a kiemelt tehetséggondozást végző Mathias Corvinus Collegiumba (MCC) és a Keresztény Roma Szakkollégiumba, vagy a határon kívüli magyar hallgatókat fogadó Márton Áron Szakkollégiumba is. Térítési díjaink a kollégiumokban az állami ösztöndíjas hallgatók esetében havi 15.000 Ft, de kínálunk diákhotelként működő, drágább elhelyezést is. A Szegedi Tudományegyetem segít az albérlet-keresésben. A HÖK a kollégiumba fel nem vett hallgatók egy részének albérleti támogatást ad.

További információkért látogassa meg az SZTE felvételi oldalát!


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.