2024. május 3., péntek English version

Archívum  --  2009  --  6. szám - 2009. április 6.  --  Egyetemi élet
Egyetemi élet
Ti­zen­nyol­ca­dik al­ka­lom­mal ren­dez­ték meg az Or­szá­gos Köz­mű­ve­lő­dé­si Kon­fe­ren­ci­át (KMK) a Ju­hász Gyu­la Pe­da­gó­gus­kép­ző Kar andragó­gia sza­kos hall­ga­tói már­ci­us 31. és áp­ri­lis 2. kö­zött. A ren­dez­vé­nyen részt ve­vők ne­ves kul­tu­rá­lis szak­em­be­rek­kel ta­lál­koz­hat­tak, es­tén­ként pe­dig ter­mé­sze­te­sen szó­ra­koz­ta­tó for­má­ban is­mer­ked­het­tek egy­más­sal.
Címkék: Egyetemi élet
Az SZTE Ju­hász Gyu­la Pe­da­gó­gus­kép­ző Ka­rán 18. al­ka­lom­mal meg­ren­de­zett Or­szá­gos Köz­mű­ve­lő­dé­si Kon­fe­ren­cia el­ső nap­ján kö­szönt­het­ték a részt­ve­vők a nép­sze­rű „Be­ug­ró” cí­mű mű­sor sztár­ja­it, köz­tük a já­ték­mes­ter Novák Pé­tert, aki még egy elő­adás­sal is ké­szült, amely­ben az or­szág ve­ze­tő kul­tu­rá­lis por­tál­já­ról és a „fenn­tart­ha­tó szel­le­mi fej­lő­dés­ről” be­szélt.
Címkék: Egyetemi élet
A ta­va­lyi­nál csak­nem 25 szá­za­lék­kal töb­ben, 17 619-an je­lent­kez­tek a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem­re, ez­zel is­mét az SZTE a leg­nép­sze­rűbb vi­dé­ki fel­ső­ok­ta­tá­si in­téz­mény, s az or­szá­gos össze­ve­tés­ben is – a jó­val na­gyobb von­zás­kör­zet­tel bí­ró EL­TE mö­gött – a má­so­dik. A fel­vé­te­li­zők össz­lét­szá­ma je­len­tő­sen emel­ke­dett, szep­tem­ber­től 127 500-an kí­ván­nak to­vább­ta­nul­ni va­la­me­lyik egye­te­men vagy fő­is­ko­lán. A leg­nép­szerűbbek a gaz­da­ság­tu­do­má­nyi és műsza­ki kép­zé­sek vol­tak, s a kom­mu­ni­ká­ci­ót is so­kan vá­lasz­tot­ták.
Címkék: Egyetemi élet
Ha­tod­szor ren­dez­te meg ösz­tön­díj-kon­fe­ren­ci­á­ját a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem Sófi Jó­zsef a Sze­ge­di Te­het­sé­ge­kért Ala­pít­vány már­ci­us 25-én. A ren­dez­vé­nyen hall­ga­tói és dok­toran­dusz ka­te­gó­ri­á­ban ös­­sze­sen ti­zen­nyolc bi­o­ló­gus­hall­ga­tó adott elő ku­ta­tá­si ered­mé­nye­i­ről. A ka­te­gó­ri­ák két leg­jobb­ját 100-100 ezer fo­rin­tos ösz­tön­díj­jal ju­tal­maz­ta az ala­pít­vány ku­ra­tó­ri­u­ma.
Címkék: Egyetemi élet
Ti­zen­egye­dik al­ka­lom­mal ren­dez­ték meg már­ci­us 25. és 28. kö­zött az Egye­te­mis­ták Nem­zet­kö­zi Kul­tu­rá­lis Fesz­ti­vál­ját, me­lyet fran­cia ne­vé­ből (Festival de the­atre uni­ver­si­taire fran­coph­o­ne) ere­dő­en FTUF-ként em­le­get­nek. A fran­cia nyel­vű, in­gye­nes elő­adá­so­kat idén is a JATE Klub­ban mu­tat­ták be.
Címkék: Egyetemi élet
Áp­ri­lis 1-jén Kar­ri­er Iro­da nyílt az SZTE Gaz­da­ság­tu­do­má­nyi Kar Kál­vá­ria su­gár­úti épü­le­té­ben.
2009. május 16.
Ismét indul a hall­ga­tói cse­re­prog­ram.
Címkék: Egyetemi élet
Egy­ko­ri hall­ga­tó­já­ra em­lé­ke­zik a sze­ge­di egye­tem.
Címkék: Egyetemi élet
Meg­an­­nyi kér­dés az eu­ró­pai in­teg­rá­ci­ó­ról.
Címkék: Egyetemi élet
Bezár