2024. május 17., péntek English version
Archívum  --  2006  --  2. szám - 2006. februás 13.  --  Felsőfok
Véghajrá a jelentkezésben
Véghajrájába fordul a 2006-os felsőoktatási jelentkezési időszak, hiszen február 15-én éjfélkor lejár a jelentkezési határidő. Aki a jelentkezés kényelmes, gyors és papírkímélő módját szeretné választani, a tavalyi évhez hasonlóan megteheti a www.felvi.hu weboldal elektronikus felvételi felületén.
Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sokan az utolsó pillanatokra hagyják a jelentkezési lapok postára adását, pedig a határidő sürgető szorításában könnyen hiba csúszhat a lapok kitöltésébe – nem beszélve a postai sorban állásról. Aki az e-felvételit választja, kényelmesebben gazdálkodhat az idejével.
Az e-felvételi minden tekintetben egyenértékű a hagyományos, papíralapú jelentkezéssel, ugyanakkor a felvételiző dolgát lényegesen megkönnyíti. A megszokott „A” és „B” jelentkezési lapok helyett egy elektronikus felületet kell kitöltenie, melynek számos pontjában előre felkínált listából lehet a megfelelő válaszlehetőségeket egyszerűen kiválasztani. A felület szerkesztéséhez bármikor visszatérhet a jelentkező, hiszen a rendszer rögzíti az aktuális állapotot, illetve az adatokat örökíteni lehet a különböző jelentkezési helyek között, így elég egyszer begépelni őket.
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) által kidolgozott rendszerben lehetőség nyílik az intézmények által kért kapcsolódó dokumentumok – bizonyítványmásolatok, a leendő diákigazolvány fényképe stb. – feltöltésére is, így a jelentkezőnek ezek postára adásával sem kell vesződnie.
Természetesen a jelentkezés szerkesztésére csakis a határidő lejártáig, 2006. február 15. éjfélig nyílik lehetőség, hiszen a jelentkezési határidő az e-felvételizőket ugyanúgy köti, ahogy a „papíron” jelentkezőket. Ha a felhasználó nem véglegesítette a jelentkezési adatait, az OFIK a határidő lejártakor a legutolsó megadott állapotot tekinti véglegesnek. A véglegesítésről minden esetben e-mailben kap viszszaigazolást a felhasználó.

GTK1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023/2024-2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár