2024. május 19., vasárnap English version
Archívum  --  2006  --  2. szám - 2006. februás 13.  --  Sport
Kiosztották a Szegedi Tudományegyetem jó tanuló, jó sportoló díját. A férfiaknál Kitkai Gergely (TTK PhD, evezős, Démász-Szeged, edző: Dani Zsolt) végzett az első helyen. A másodiknak járó elismerést Griljov Róbert (GTK pénzügyi szak, kick-boksz, Universitas SE, edző: Dorka Péter) kapta. A bronzkoszorú Gelányi Lászlót (EFK gyógytornász szak, evezős, Démász-Szeged, edző: Dani Zsolt) illeti. A szebbik nem első helyezettje Nagypál Krisztina (EFK gyógytornász, erőemelő, Ducsai Géza Erőemelő Oskolája, edző: Ducsai Géza) lett. A dobogó második fokán Forró Anita (BTK kommunikációs szak, teke, Szolnoki MÁV, edző: Kefei Imre) tarolt, míg a harmadikra Hankó Adrienn (JGYTFK testnevelés-rekreáció, tornász, Universitas SE, Edző: Cziberéné Nohel Gizella) ugrott.
Hallgatóink a Magyar Köztársaság-kupa cselgáncsviadalán is bizonyítottak. Kovács László – aki első éves a JGYTFK testnevelés-rekreáció szakán – 66 kilógrammban végzett az első helyen. Az ötödéves programtervező Braun Ákos – ahogy ezt egy Európa- és világbajnoktól megszokhattuk –, szintén aranyéremmel tért haza a 73 kilogrammos kategóriában.
Nemrégiben rendezték meg a Topolya sori sportcsarnokban az első egyetemi evezős ergométeres bajnokságot. A férfiaknál Kónya Gábor végzett az első helyen. A második Márton Gábor lett, a dobogó harmadik fokára pedig Joób Márton álhatott fel. A nőknél Kónya Aliz, Bálint Nikolett, Báthor Csenge végzett az élen. Az oktatók viadalán az aranyérem Dorka Pétert, az ezüst és a bronz pedig Szatmári Zoltánt és Béres Sándort illeti meg. A csapatversenyben a Farkas Norbert, Csuka Marianna, Kónya Gábor hármas állt a dobogó legfelső fokára. A másodikon Volein Viktor, Ábrahám Réka, Vajda Attila, míg a harmadikon Balkovics Boglárka, Gál Attila és Hiszka Károly tolongott. Az oktatók csapatversenyében a JGYTFK (Nényei Márta, Dorka Péter, Szatmári Zoltán) diadalmaskodott. A TTK I. (Nyári Diána, Szakál Szabolcs, Fábián Tamás) a második, a TTK II. (Dormány Gábor, Kitka Gergely, Cser Viktória) a harmadik helyen végzett.
Bezár