2024. május 17., péntek English version
Archívum  --  2007  --  14. szám - 2007. október 24.  --  Sport
A feladat folytatódik
Híresen kemény és jól fejelő játékos hírében állt, anno Szabó Gyulával (aki az Újpestben is megfordult) párban szűrték az ellenfelek támadásait. Edzőként dolgozott Vásárhelyen, a Szegedi Dózsánál, a SZVSE-nél. Az NB II-ben Orosházi Lászlóval, míg az 1990/1991-es évadban Szalai Istvánnal irányították a Szeged SC-t az élvonalban. Most pedig az egyik legjobb utánpótlásedzőnek tartják.
Kilenc évet dolgozott a Tisza Volán utánpótlás-nevelésében, s jelenleg ismét felnőttcsapata van, ugyanis ő váltotta a néhány hete Miskolcra távozó Vágó Attilát.
Az előző sorok Protity Sándorról szólnak, akinek kinevezését elődje szorgalmazta, ami mindenféleképpen jelzi, hogy megbecsült, jó szakemberrel van dolgunk. Protity Sándor nem csak a Tisza Volán keretében szorgoskodó húsz nappali tagozatos egyetemista révén van kapcsolatban a Szegedi Tudományegyetemmel, hanem úgy is mint az SZTE Sportközpont testnevelő tanára. A labdarúgás, a futsal mellett a másik kedvencét, a teniszt is oktatja.
A földrajz-testnevelés szakos tanári diploma mellett még egy középfokú, valamint egy szakedzői diplomával bír, melyet a Testnevelési Egyetemen szerzett. Nem könnyű örökséget vett át, mivel Vágó Attila hét mérkőzés után hat győzelemmel és mindössze egy vereséggel adta át az NB III-as csapatot.
 
 
Protity Sándor változatlan színvonalú és mennyiségű edzésmunkát vár el.
Fotók: Segesvári Csaba

Az új mester elfogadta a vezetők által megjelölt célokat: változatlan színvonalú és mennyiségű edzésmunka, folyamatos tehetséggondozás, az egyéni kvalitások növelése, és ha lehet, bajnoki cím. Az új edző még nem ismerheti teljes mértékben az NB III Alföld csoportjának mezőnyét, de azt már ő is tudja, hogy ez az osztály meglepően sok jó csapatot vonultat fel. „A Békéscsaba, a Baja és mi rendelkezünk a legerősebb kerettel, de rutin és játékerő dolgában egy-egy mérkőzés erejéig talán csak két csapat (Szolnok és REAC II) nem tudja felvenni velünk és egymással a versenyt” – elemzi a tapasztaltakat. Véleménye szerint játékosainak le kell győzni a forrófejűséget, mivel a vezetésével lejátszott kétszázhetven percből kilencvenet emberhátrányban kellet eltölteni. „Higgadtabban, körültekintőbben, taktikusabban kellene futballoznunk, és sajnos rutin dolgában sem áll túl jól a csapat, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a megyei első osztályból érkeztünk” – mondja.
A huszonnyolc játékos alkotta keretet szeretné felrázni, átrostálni, még nagyobb versenyhelyzetet teremteni fiatal, tehetséges játékosok felhozatalával a közvetlen utánpótlásból. Egyetemi oktatóként örül annak, hogy az Ady téri (itt volt az egyetemi sportközpont a TIK előtt) hagyományokat sikerült átmenteni egy kulturáltabb környezetbe. „Az új, Hattyas sori komplexum minden igényt kielégít, ezzel a tanárok mellett a hallgatók is így vannak. Az ország egyetemeit figyelembe véve a legszínesebb sportolási lehetőséget biztosítjuk: vannak olyan intézmények, ahol négy-öt sportág közül lehet választani, nálunk mindenki megtalálhatja számításait, hiszen közel kétszáz kurzus van meghirdetve az ETR-ben. Több mint harminc sportág közül lehet választani az ejtőernyőzéstől a tekén, a korcsolyán át az aerobic különböző változatáig. A nagy repertoár tovább fog bővülni a golffal és a falmászással” – árulja el a vezetőedző-testnevelő tanár.
D. T. I.

DSC_3290_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023/2024-2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár