SZTE magazin

_MG_3844

Kabaré és dráma is szerepel a Szegedi Egyetemi Színház műsorán

A társulat célja az egyetemisták megszólítása, hogy minél inkább közelebb kerüljenek a színház világához. Olyan műveket szeretnének színpadra állítani, amelyekkel minden kategóriában versenyre tudnak kelni, így a klasszikustól kezdve az eddig nem próbált monokomédiáig színes repertoárral készültek az évadra.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Varga Norbert rendezésében Kárpáti Péter darabjával, az Én a féreg című Kafka-kabaréval indította az évadot a társulat, amely a Magyar Művek Szemléjén bronzminősítést nyert. Jagos István Róbert drámája, az Evangélium is színpadra került. A darab olyan apokaliptikus világot mutat be, mely a lét nagy kérdéseivel foglalkozik, így például a hittel, halállal, árulással. Ismét színpadra került Závada Péter Reflex című drámája Hadzsy János rendezésében. Megtörtént eseményeken alapul a történet: a főhősnő a Lipótmezei Elmegyógyintézetben dolgozik 1956-ban. Azonban a korral szembe menő módszertana következtében nem dolgozóként, hanem betegként találja magát az intézet falai között.


3


A korábbi évadok komolyabb hangvételű darabjai után most a komikusabb műveket tűz tavasszal műsorára a Szegedi Egyetemi Színház – mondta el Varga Norbert művészeti vezető. 2020 februárjában Görgey Gábor Komámasszony hol a stukker? című darabját láthatja a közönség. Új műfajban, a monokomédiában is kipróbálja magát a társulat, Varsányi Anna Tavaszi hangok című darabját Márkos Emese játssza el, bemutató 2020 márciusában. Az évad harmadik bemutatója Werner Schwabb az Elnöknők című darabja, 2020 májusában.


– Az SZTE NKI Kulturális Iroda és a SZESZ társulat 2020 áprilisában rendezi meg az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót az Egyetemi Tavasz programsorozatának részeként, külhoni és hazai társulatok részvételével. A háromnapos találkozó kiváló alkalom arra, hogy minél több egyetemistának és érdeklődőnek biztosítsanak betekintést a színház világába: elsősorban egyetemisták munkáit mutatják be. A társulat munkája iránt érdeklődőket pedig egész évben tematikus tréningekkel várják.


További részletek: a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó SZTEminárium című ingyenes hallgatói magazin 2019 – 2020 / 1. számában, amely letölthető az SZTE Hírportál SZEM aloldaláról.


Kabare_es_drama  


Szöveg és fotó: Móczár Dóra


További cikkek a SZTEminárium 2019 - 2020 /1. számából:

Az őzeket számolta a vadőrnek vagy vadásznak készülő vásárhelyi egyetemista

A derékfájdalom és a rekeszizom állapota összefügg – Finta Regina ÚNKP ösztöndíjas kutatása

A Junior EB-től a Világjátékokig az SZTE JGYPK gyorsasági görkorcsolyázó hallgatója

Tapasztalatszerzés diploma előtt

Energiatermelő kerékpárt készítettek a Mérnöki Kar oktatói

Intelligensek-e a növények?

A forradalom és az 1956 utáni megtorlás a MEFESZ-alapító egykori szegedi egyetemista emlékeiben

„A jó zenét minden formában szeretem.”

A jövő mobilalkalmazása zenészeknek

Fenntartható-e a divat?

Észak-Macedóniát fedezték fel a Mérnöki Kar oktatói és hallgatói

Egy mai tini az 1700-as években – interjú Gimesi Dórával, az Időfutár írónőjével

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01