Természettudományi képzési terület

A természettudományi képzési terület képzési ágait és a hozzájuk tartozó alapszakokat a Természettudományi és Informatikai Kar képzési kínálatában találjuk: a biológia, a fizika, a földrajz, a földtudomány, a kémia, a környezettan és a matematika hagyományosan a szegedi felsőoktatás erőssége.

A Bölcsészettudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, valamint a Természettudományi és Informatikai Karon találhatunk felsőfokú oklevéllel rendelkezők számára kínált és kiegészítő alapképzésben meghirdetett szakokat, szakpárokat is, melyeket a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar felsőfokú szakképzési programjai és felnőttképzései egészítenek ki. Így téve teljessé a szegedi felsőoktatás kínálatát. Az összegyetemi szintű felnőttképzési rendszer infrastruktúrájának kialakítása és a felnőttképzési központ megteremtése a Szegedi Tudományegyetem olyan feladata, amely egyaránt szolgálja az egykori hallgatók érdekeit és a régió foglalkoztatáspolitikáját.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.




Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.