Számlázás

A számlázást 2002. szeptembertől az egyetemi karok hallgatói számára a Hallgatói Szolgáltató Iroda végzi.


A 2022 februárjától induló automatikus számlázási rendszerrel minden befizetési tételről számla készül. A számlát elektronikus formában állítjuk ki. Az elkészült számlák elérhetők a Neptun hallgatói felületén a Pénzügyek/Számlák menüpontban.


Önköltségről, a kollégiumi lakhatás díjáról vagy egyéb fizetendő díjakról az alábbi Modulo űrlapon keresztül kérhető számla kiállítása abban az esetben, ha a tandíjat nem a hallgató fizeti (pl. az önköltséget a munkáltató átvállalja).

Egy űrlapon egyszerre több kiírt tételhez is megadható ugyanaz a fizető partner (vevő), a vevő adatainál az adószám megadása kötelező.


Az elektronikus számla a számlaigény feldolgozását követő naptól letölthető a Neptun felületén a Pénzügyek/Számlák menüpontban. A számlakiállítási időszak vége a számlán szereplő időszak végét megelőző 11. napban, a számlák fizetési határideje pedig a számla kiállítását követő 10. napban lett meghatározva.


A számlázással kapcsolatos megkereséseket az HSZI ügyfélszolgálat kezeli. A hallgatók a kivetéseket online csak a számlakiállítást megelőzően tudják rendezni. A kiírást követő 7. napig lehet a Neptunon keresztül rendezni az összeget, ezt követően csak POS fizetésre (személyes befizetés a HSZI ügyfélszolgálatán) és utalásra lesz lehetőség. Csak az ügyfélszolgálat által jóváhagyott, Modulóban beadott fizető partner adatai kerülnek be a Neptunba és a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) felé minden egyes számlát jelentünk.

A devizás tételekről is számla készül. A számla kétnyelvű, minden számlaadat angolul is szerepel a kiállított számlán.


További információ:

Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI)

Telefon: 62/544-794

E-mail: hszi@hszi.u-szeged.hu