2024. május 19., vasárnap English version
Archívum  --  2008  --  1. szám - 2008. január 14.  --  Karok  --  MK
Az iparba ágyazva
Fenyvessy József  professzor, az Élelmiszermérnöki Intézet egyetemi tanára, korábbi kari főigazgató hangsúlyozza: a Mérnöki Kar infrastrukturális felszereltsége alapos gyakorlati képzést eredményez.
„A karon jelenleg oktatott három egyetemi alapszak hosszabb-rövidebb időre visszatekintő előzményekkel rendelkezik, oktatásukkor igyekszünk felhasználni azokat a tapasztalatokat, amelyeket a korábbi főiskolai szakok oktatása során szereztünk. Most is nagy hangsúlyt helyezünk az elméleti ismeretek átadása mellett a gyakorlati képzésre, amelynek feltételeit részben a Mérnöki Kar jól felszerelt laboratóriumai, számítógépes kabinetjei, műhelycsarnokai biztososítják, részben az a hatékony és egyre inkább elmélyülő kapcsolat, amely a kar és a vállalkozói szféra között fenn áll. Záróvizsgáinkra rendszeresen meghívjuk az ipar, a szakma és a társintézmények képviselőit, kikérjük véleményüket képzésünkről, és felhasználjuk hasznos észrevételeiket, tanácsaikat. A szakdolgozati témaválasztásoknál előnyben részesítjük a gyakorlati témákat.
Az oktatóink eredményes előrehaladásának köszönhetően – új lehetőségként már a karunkon is részt vehetnek MSc-képzésben az itt alapdiplomát szerzett hallgatók, és megszerezhetik az okleveles élelmiszermérnök diplomát. Természetesen más MSc-szakok megszerzésére is tág lehetőség van – az integrációnak köszönhetően – az SZTE többi karán is. Az eredményes hallgató-oktató kapcsolatnak köszönhetően nagy számban kapcsolódnak be hallgatóink az intézetekben folyó kutatómunkákba, és sikeres tudományos diákköri munkát végezve eredményesen szerepelnek az országos és MÉTE TDK-rendezvényeken.
Vidékiek számára nagy előny, hogy szinte minden igénylő részesül kollégiumi elhelyezésben, ahol számítógépes kabinet, edzőterem és sportpályák biztosítják a tanulási feltételeket és a szabadidő kulturált eltöltését.”
Bezár