2024. május 2., csütörtök English version
Archívum  --  2008  --  7. szám - 2008. április 21.  --  Sport
Ez már nem az a csapat...
Tizenkét mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és kilenc vereség az őszi szezonban. Egy vereség mellett hét győzelem az eddigi tavaszi játéknapokon. Egy és ugyanazon együttes mérlegéről van szó...
Míg az NB II első szakaszában botladoztak az Universitas Szeged futsalosai, addig 2008-ban sikert sikerre halmoz a játékoskeretében is némiképp átalakult, megizmosodott, teljesítményében pedig ugrásszerűen javuló alakulat. Úgy is fogalmazhatunk, hogy Horváth Levente szavatartó ember. A mester még novemberben azt ígérte a Szegedi Egyetem olvasóinak: a tavaszi fordulókra jó szokásához híven összeáll majd gárdája, s felzárkózik az élmezőnyhöz.
A féltávnál 7 ponttal az utolsó előtti, 12. helyen szerénykedő Universitas ennek megfelelően négy körrel a pontvadászat vége előtt 28 ponttal már a 8. helyre jött fel. Amennyiben így folytatják a fiúk, a 6. hely mindenképpen elérhető. Sőt, ha hétfő este 20.30-kor az újszegedi sportcsarnokban sikerülne legyőzni az egyik fő riválist, a bajai Beher-Futsal Klubot, még az 5. pozíció is belátható távolságba kerülne.
Az egyetem nevét viselő futsalcsapat tavaszi győzelmeiben oroszlánrészt vállalt Pájer Tamás és Szabó Zoltán, az SZTE két diákja, akik hosszú idő óta az NB I-es Első Beton Szeged keretének is tagjai.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Első Betonnál történt téli változások – több új játékos érkezett a csapathoz – is hozzájárultak ahhoz, a két kiváló futsalos az utóbbi hónapokban az Universitast erősíti. Pájer Tamás – akit 2007-ben az Év felfedezettjének választottak a Beton-családban – az NB I-es gárda utolsó három találkozóján is szerepet kapott, tehát úgy néz ki, Bódi Attila vezetőedzőnek is sikerült bizonyítania, Szabó Zoltán viszont csupán Gödöllőn volt tagja az utazó keretnek. Mindemellett mindketten örömmel „játszanak vissza” abba az együttesbe, ahonnan tulajdonképpen indultak.
 
Szabó Zoltán (labdával) feltartóztathatatlan az ellenfelek számára.
 
„Gondoltam, hogy jó lehet tavaszra az Universitas, de bevallom őszintén: ilyen sikersorozatban nem reménykedtem. A fiatalok sokat ügyesedtek, s rajtunk kívül két pesti srác, Tóth Péter és Kalános János, valamint Vasuth Erik kapus is bekapcsolódott a munkába, ami nagyot lendített az együttes játékán” – elemez Szabó Zoltán, a csapatkapitány, a JGYPK végzős testnevelés-rekreáció szakos hallgatója. Pájer Tamás szerint ahogy az elmúlt szezonok során, most is idő kellett ahhoz, hogy az őszi „keretfrissítés” után kiderüljön, kire lehet igazán számítani. „Mindig rengetegen jelentkeznek a csapatba, de sajnos a legtöbb fiatalban nincs meg az alázat a foci, a futsal iránt. Sokan elmaradoznak az edzésekről, így a szakvezetés csak lassan alakíthatja ki azt a magot, melyre építhet” – mondja a TTIK végzős geográfushallgatója.
Mivel közvetlen riválisok – Baja, Csömör II., DEAC – elleni derbik vannak még hátra, a két játékos reális elvárásnak tartja az ötödik-hatodik hely megszerzését. Egyöntetű véleményük, hogy az Universitas a bajnoki címre törő Bau Regiát is képes lehet felülmúlni hazai pályán, tehát bíznak abban, hogy négy győzelemmel zárják a sorozatot. Nem mellesleg mind a négy ellenfélnek visszavágnának az őszi vereségért – a remek társaság mellett talán ez motiválja őket most leginkább az NB II-ben... „Bizonyítottuk, s a következő négy meccsen is bizonyítani fogjuk: ez már nem az a csapat” – fogalmaz Pájer Tamás.
Maga a másodosztály – mondják – nem jelent komolyabb kihívást, hiszen óriási a minőségi különbség az élvonalhoz képest. „Sokkal lassabbak, képzetlenebbek az ellenfelek, mint az NB I-ben, itt nehéz továbbfejlődni. Mi is az első csapat edzésein, mérkőzésein fejlődtünk igazán sokat” – így Szabó Zoltán. Mivel a futsalból Magyarországon egyelőre sajnos nem lehet megélni, az ő pályafutásuk további alakulását is elsősorban az befolyásolja, hol tudnak majd nyáron munkát találni. Természetesen elsősorban az NB I-ben szerepelnének, de ha sikerülne Szegeden elhelyezkedni, a másodosztályt is szívesen vállalnák. Hosszabb távon pedig azt látnák célravezetőnek, ha az erős szegedi futsalműhely – akár az egyetem támogatásával – egy második NB I-es gárdát is kiállítana.
Ami viszont a közeljövőt illeti, a fiúkra a bajnokság hajrája mellett még egy komoly feladat vár: az SZTE csapatával a MEFOB április 24-25-i győri négyes döntőjéből szeretnék elhozni a győztesnek járó serleget.
P. M. L.

DSC_00661_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár