2024. április 29., hétfő English version
Archívum  --  2008  --  10. szám - 2008. szeptember 15.  --  Egyetemi élet
Szülinaposok a tanévnyitón
Két elsőéves hallgatót köszöntött fel születésnapjuk alkalmából az egyetem évnyitóján Szabó Gábor. Az egyetem rektora évnyitó beszédében először híres embereket említett, akik szeptember 7-én születtek. Ezután hirtelen kitért rá, hogy a jelenlévők között is van két ember, akik aznap ünneplik születésnapjukat, az emelvényre szólította, majd kézfogással, virággal és borral köszöntötte fel őket.
Meszes Mónika a Gazdaságtudományi Karon, pénzügy-számvitel szakon kezdi meg tanulmányait. Mint elmondta, nagy megtiszteltetést jelentett számára a rektor köszöntője, ami szép indítása egyetemi pályafutásának. Úgy érzi, így nagyobb kedvvel is kezd neki az új életnek. Első helyen ugyan Budapestre jelentkezett, mégis örül neki, hogy végül Szegedre jutott be. Az eddig eltelt pár nap alapján nagyon tetszik neki az egyetemista élet és a város hangulata. Versenyképes tudás megszerzését és jó kapcsolatok kiépülését várja a következő pár évtől. Egyelőre csak halvány elképzelése van arról, hogy pontosan mivel szeretne majd foglalkozni, ezért reméli, az egyetemen szerzett tudás és tapasztalat ebben is segít majd dönteni. Úgy érzi, az egyetemmel nagy fába vágta a fejszéjét, ezt azonban nem bánja, hiszen a felsőfokú tanulmányok szükségesek ahhoz, hogy előrehaladjon az életben.
 
Meszes Mónika (balra) és Ádám Gergő (mellette) gólyatársaikkal.

A másik ünnepelt, Ádám Gergő, a Természettudományi és Informatikai Kar mérnök-informatikus hallgatója a kézfogás mellé kapott üveg bornak is örült. Mint elmondta, azért szeretett volna Szegeden továbbtanulni, mert véleménye szerint vidéken sokkal közvetlenebbek az emberek, jobb itt élni. Emellett természetesen jó híre miatt is vonzó volt számára az SZTE. Eddig nem is érte csalódás: a gólyatábor és az első néhány nap során is igen jól érezte magát. A szükséges tudás megszerzése mellett ő is nagyon fontosnak tartja a kapcsolatok építését az egyetemen eltöltött idő alatt. Biztos benne, hogy tanulós évek várnak rá, de reményei szerint azért szórakozásra is tud majd időt szakítani a pezsgő szegedi életben.
Keresztes Judit

DSC_3253_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár