SZTE televízió

Plazmonikusan erősített fény-anyag kölcsönhatás

A fém-dielektrikum határfelületeken gerjeszthető plazmonokat nagy téresősség-növekedés kíséri, amely lehetővé teszi optikai folyamatok erősítését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A plazmonikus erősítés spektrális és közeltérbeli eloszlása a szerkezettel kontrollálható. Komplex (fényhullámhosszal összemérhető és nanométeres tarománybeli) plazmonikus mintázatokat optimalizálunk, amelyekkel növelhető az infravörös egyfoton detektorok abszorpciójának, egyfoton források emissziójának és biomolekulák érzékelésének hatásfoka.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 20.

kiemelt_Borze_foto

Felkészítő napok, élőkönyvtár, több mint 70 országos és regionális cég, multinacionális és hazai vállalatok és munkaerő-közvetítők várják április 5-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogatókat. A felkészítő napok programjaira március 27-ig jelentkezhetnek az egyetemi hallgatók.

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.