SZTE televízió

Plazmonikusan erősített fény-anyag kölcsönhatás

A fém-dielektrikum határfelületeken gerjeszthető plazmonokat nagy téresősség-növekedés kíséri, amely lehetővé teszi optikai folyamatok erősítését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A plazmonikus erősítés spektrális és közeltérbeli eloszlása a szerkezettel kontrollálható. Komplex (fényhullámhosszal összemérhető és nanométeres tarománybeli) plazmonikus mintázatokat optimalizálunk, amelyekkel növelhető az infravörös egyfoton detektorok abszorpciójának, egyfoton források emissziójának és biomolekulák érzékelésének hatásfoka.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 12.

educatio

A Szegedi Tudományegyetem minden kara képviselteti magát a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2018. január 18-20. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "G" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén keresd jelképünket, a Griffet, ahol első kézből kapsz választ az SZTE-vel kapcsolatos kérdéseidre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson vehetsz részt.

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.