Bezár

Rádió

Rádió - 2013. november

Rádió - 2013. november

2013. november 15.
3 perc

48. Hét

(2013.11.25.-2013.12. 01.)

 

Tudnak fizetni az egyetemek - ...A Szegedi Tudományegyetemnek 362 millió forintot kellett átutalnia. Szabó Gábor rektor úgy nyilatkozott, hogy ezt a pénzt már korábban félretették és továbbra is spórolnak, a szénszünetet idén is megtartják. - A Budapesti Corvinus Egyetemnek 489, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek 637, az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek 635, a Semmelweis Egyetemnek 481 millió forintot kellett sürgősen befizetne az emberi erőforrások minisztériumának számlájára.

InfoRádió DOC MP3 InfoRádió DOC MP3 KlubRádió DOC MP3


47. Hét

(2013.11.18.-2013.11. 22.)

 

Az Ecoventio teszt eredményei - ...A részletekről Kaputa Júlia kérdezte Kovács Pétert, a felmérést végző Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánját. Címkék: online teszt, Ecoventio index, megtakarítás

InfoRádió DOC MP3

 

Oktatáspolitikai intézkedések - ...Egy éve kezdődött meg a felsőoktatás átalakítása. A változtatás a minőségi oktatást tesz lehetővé. A hallgatók egy évvel ezelőtt a Debreceni Egyetemen tiltakoztak a kormány oktatáspolitikai intézkedései ellen. Címkék: Körösparti Péter, DEHÖK, keretszámok, Balog Zoltán, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Szabó Gábor, Szegedi Tudományegyetem, Magyar Innovációs Szövetség, Szántó Zoltán, Corvinus Egyetem, ponthatárok, állami ösztöndíj, Felsőoktatási Kerekasztal. Kossuth Rádió - 180 perc DOC MP3

 

Többet ésszel - Vendégem Pálfi György, a Szegedi Tudományegyetem embertani tanszékének vezetője. Különös megnevezése van a szakmájának, paleopatológus, ezt majd később megmagyarázzuk. Most azonban az ürügy, amiért tulajdonképpen felhívtam önt az nem is annyira az ön nevéhez kötődik, hanem egy egyik PhD hallgatójának a nevéhez. Muriel Masson a PLOS ONE című nagyon rangos tudományos folyóiratban publikálta azt a cikket, amely szerint 7 ezer évvel ezelőtt már érintett volt a Kárpát-medence gümőkór által.

KlubRádió DOC MP3


46. Hét

(2013.11.11.-2013.11.17.)


Egyetemeket támogat a Mol - ...A stratégiai megállapodást tegnap írták alá az olajtársaság vezetői a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektoraival. Klinghammer István felsőoktatási államtitkár azt mondta, e "pillérként álló" egyetemek komoly támogatást kapnak, amely a hallgatóknak jelent igazán sokat. Reményét fejezte ki, hogy a Mol nyomán más "nagy cégek" is támogatni fogják a felsőoktatást.

KlubRádió DOC MP3

KlubRádió DOC MP3

Kossuth Rádió - Esti Krónika DOC MP3

Link: sikerado.hu  webradio.hu inforadio.hu klubradio.hu


Együttműködés a pénzügyi kultúra fejlesztéséért - A pénzügyi kultúra fejlesztésében való együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese, Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karának dékánja, valamint Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke csütörtökön Budapesten.

Link: sikerado.hu

InfoRádió DOC MP3


Diabétesz Világnap - ...November 24-e a Diabétesz Világnapja. Világszerte 250 millióan érintettek a betegségben, évente 7 millió új beteget diagnosztizálnak az orvosok. Vendégünk Dr. Hidvégi Tibor diabetológus, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára. A telefonvonal túlsó végén Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára és H. Nagy Katalin gyermekdiabetológus.Címkék: Nemzetközi Diabétesz Szövetség, terápiás lehetőségek, Várkonyi Tamás, Szegedi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikája, WHO, megelőzhető, ENSZ-közgyűlés, étrend, egyes típus, kettes típus, életmódváltás, gyerekek, Lévai Ildikó, szülők, paleolit diéta, sport.

Kossuth Rádió - Napközben DOC MP3

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek