Bezár

Rádió

Rádió - 2014. február

Rádió - 2014. február

2014. március 12.
2 perc

8. hét

(2014. 02. 17. 2014. 02. 23.)

 

 

Valóan zöld ez az egyetem? –Abszolút!

Németh-György Attila másod éves joghallgató beszélt az SZTE zöldegyetemről, a modern, költségtakarékos berendezésekről.

Ambrus Bettina a Tanulmányi és Informatikai központ egyik dolgozója is értesült a szegedi sikerekről. Ambrus Bettina elmondta, az SZTE már harmadik alkalommal szerepel a Zöld Egyetemek rangsorában, ahol egyre jobb helyen végez.

A napelemes mellett a geotermikus energiát is meghonosították a Szegedi Egyetemen. Ezeket a beruházásokat is felölelték azok a témák, amelyekről az Indonéziai Egyetem kérdőívei szóltak.

Erdélyi Evelyn a TIK intézmény igazgatója arról mesélt, hogy milyen típusú kérdések szerepeltek az említett kérdőívben továbbá, hogy a Szegedi Tudományegyetem továbbra is törekszik a Zöldegyetemek rangsorában való feltörekvésre. Megtudtuk, hogy többek között szükséges volt azt is dokumentálni, mennyi öntevékeny köre van az egyetemnek, mely az energiagazdálkodással foglalkozik...

Magyar Rádió

 

Szerencsére felvettek a Szegedi Orvostudományi Egyetemre!

Jankus Petrát tavaly vették fel az SZTE egyik legnépszerűbb képzésére, az orvos karra...

Az Szegedi Egyetemen 30 000 diákot fogadhatnának – ekkora a kapacitás – de ennél kevesebb hallgatóra számítanak, tudtuk meg Újszászi Ilonától az egyetem szóvivőjétől: „A jelenlegi felvételi eljárásban 22 037 gólyát várnak, 12 fő képzési területen kínálnak szakokat, közel 14 000-ren jelentkezhetnek nappali tagozatos képzésre, közel 500-an távoktatásos formában, közel 8000-ren levelező tagozatra.” A legnépszerűbb szakok ugyanazok, mint tavaly, tudtuk meg Bedő Gabriellától.

Magyar Rádió

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek