Bezár

Televízió

Aranyanyu lett dr. Maráz Anikó

Aranyanyu lett dr. Maráz Anikó

2017. november 17.
1 perc

Aranyanyu lett dr. Maráz Anikó, aki a szegedi Onkológiai Klinikán látja el betegeit. A szakembert egyik betege jelölte a díjra kiemelkedő embersége és őszintesége miatt. A szegedi onkológus orvosnő kategóriában került a döntőbe. Internetes szavazás alapján dőlt el, ki kapja meg az elismerést.

A 16 döntősre összesen 15ezer szavazat érkezett - hangzott el budapesti díjátadón. Maráz Anikót a zsűri választotta ki a díjra, a legtöbb közönségszavazatot ebben a kategóriában egy fővárosi aneszteziológus kapta. A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Maráz Anikó méltatásában elhangzott: a szakember nemcsak orvos, gyógyító is. Öngyógyulási folyamatot indíthat be az orvos embersége, segítőkészsége, mosolya. Körút című magazinműsorunkban még jelöltként nyilatkozott, az Aranyanyu díj kiosztása előtt.


Dr. Maráz Anikó, onkológus, SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika: Elmondta: "Az onkológia nem könnyű terület, ennek ellenére nagyon szereti, mert ma már egy dinamikusan fejlődő szakma, így egyre több betegen tudnak segíteni. kell hozzá egy egészséges lélek és az, hogy a sikereket tudjuk értékelni, nem csak az a siker, ha valaki meggyógyul, hanem az is, hogy ha a kezelésre javulás lép fel, a következő kezeléssel javítani tudunk egy beteg megéri az unokája születését ezeket kell tudni értékelni és akkor mi is tudunk maradni mosolyogva ebben a szakmában."


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek