Bezár

SZTEhírek

Rekordszamu_resztvevovel_zajlott_le_az_SZTE_Mernoki_Kar_Nemzetkozi_Hete

Rekordszámú résztvevővel zajlott le az SZTE Mérnöki Kar Nemzetközi Hete

Rekordszámú résztvevővel zajlott le az SZTE Mérnöki Kar Nemzetközi Hete

2024. április 08.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara március 18-22. között CEEPUS, ERASMUS+ és ERASMUS+ BIP hallgatókat és oktatókat látott vendégül nemzetközi mobilitási kapcsolatai keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

11 különböző országból, 21 egyetemről látogattak Szegedre az SZTE Mérnöki Kar nemzetközi mobilitási programjainak révén egyetemi oktatók és hallgatók. A résztvevők a tanórák megtartása alkalmával bemutathatták tudományos kutatásaikat. A nagy létszámú eseménysorozaton lehetőség nyílt szakmai kapcsolatok, együttműködések kialakítására is.

A Mérnöki Karon Prof. Dr. Bíró István dékán, a Rektori Hivatalban Zilahi Tibor intézményi Erasmus+ koordinátor köszöntötte a vendégeket.

A szakmai programok között szerepelt a szegedi vasútállomás területi irányítóközpontjának üzemlátogatása, a Villeroy & Boch porcelángyár termelésének és magasraktárának, a Szegedi Közlekedési Társaság villamos remízének meglátogatása és a Mérnöki Kar laborjainak megtekintése.

Marinko Maslaric, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának egyetemi docense

Marinko Maslaric, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának egyetemi docense logisztikai játékkal igyekezett közelebb hozni a hallgatókhoz a logisztika tudományának szeretetét

A szakmai program kiemelkedő része volt a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train, mint új környezettudatos megoldás elméleti és gyakorlati tanulmányozása.

A szakmai megbeszéléseken, programokon, tanórákon, laborlátogatásokon kívül kulturális programokon is részt vettek a vendégek.

A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) immár hagyományosnak mondható együttműködése kapcsán a Modern Logistics and Transport Solutions Erasmus+ BIP program keretében Magyarországra érkezett oktatók és hallgatók ellátogattak a KTI-hez. A vendégeket Mayer András, a KTI ügyvezetője köszöntötte, aki bemutatta a társaság tevékenységét. Ezt követően az érdeklődők a szimulátorcsarnokot tekintették meg, és kipróbálhatták az ott lévő eszközöket.

A résztvevők a BKK-nak köszönhetően gyakorlatban is kipróbálták Budapest közösségi közlekedésének különböző formáit, megismerték tarifarendszerét és fejlesztési terveit. A fonódó villamos rendszere különösen felkeltette érdeklődésüket.

A program a Keleti Pályaudvar, mint Magyarország egyik kiemelkedő vasúti fejállomása meglátogatásával, majd az üzleti váróban elfogyasztott étellel és itallal zárult.

Borítókép: Rekordszámú résztvevővel zajlott le az SZTE Mérnöki Kar Nemzetközi Hete Fotó: SZTE Mérnöki Kar

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek