Bezár

SZTEhírek

414443270_381428974395925_5192914091148437073_n

Önálló táncgálával zárta a félévet az SZTE PomPom Girls csapat

Önálló táncgálával zárta a félévet az SZTE PomPom Girls csapat

2024. január 31.
2 perc

Különleges módon ünnepelte az év végét a Szegedi Tudományegyetem pompon csapata. Az SZTE – SZRSC PomPom Girls önálló karácsonyi táncgálát rendezett a Topolya sori Sportcsarnokban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyórás műsort a Szegedi Rekreációs Sport Club elnöke, Katona Zsolt nyitotta meg, majd a csapat edzője, dr. Uhljar Luca köszöntötte a vendégeket. Az este folyamán 8 koreográfiát mutatott be a PomPom Girls csapat, melyek az elmúlt 3 év majdnem a teljes repertoárját lefedték. Versenygyakorlatok és fellépős táncok, csapat, mini és duó/trió koreográfiák váltották egymást, a pomponok mellett a szalagok is előkerültek és természetesen a karácsonyi hangulat sem maradhatott ki a táncgála programjából.

414475809_381429247729231_1359583014228534948_n

 

Az összefoglaló videó itt tekinthető meg.

„Az évzárás ünneplés, amikor megállunk egy kicsit és visszatekintünk az elmúlt időszakra, számot vetünk az elért eredményeinkről, újra éljük a sikereket” - fogalmazott dr. Uhljar Luca, edző. „ Az SZTE-SZRSC PomPom Girls megalakulása óta versenyzik, 2022. óta tagszervezete vagyunk a Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének. Eddig összesen 2 ezüst, 5 arany és 2 kiemelt arany minősítést szereztünk a különböző országos mazsorett versenyeken, részt vettünk a 2022-es MWF mazsorett EB-n, valamint bronzérmet hoztunk haza a tavalyi Cheer MEFOB-ról.

 

Az eddigi közel 3 és fél év alatt összesen 28 fellépése volt a PomPom Girls-nek. Hívják őket különböző városi és céges rendezvényekre is, de természetesen a legtöbb fellépési lehetőség az egyetem körein belülről érkezik. A csapat ott volt az ÁSZ-napon, ETSZK-MK sportnapon, BTK Szevasz Tavaszon, Jugyu napokon, Trapp napon, Pontgyűjtő party-n, Alma Mater weekenden, SZTE 100 sportos napon, karok közötti kosár döntőjén, Tánc Maratonon, Stresszmentes napon a TIK-ben, az SZTE kitelepülésén a SZIN-en, illetve a Naturtex-SZTE Szedeák férfi kosárlabda csapat meccsein is. Az esetek túlnyomó többségében pomponnal lépnek fel a lányok, de pl. a Patikus Táncesten egy szalagos koreográfiával lepték meg a bálozó közönséget.

A műsor végén ajándékozásra is sor került. A csapat köszönetét fejezte ki Lelóczki Éva helyettes edzőnek, Katona Zsoltnak, az SZRSC elnökének, Hajdúné Dr. Petrovszki Zitának, a SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetvezető docensének, Dr. Tokodi Margarétának, az SZTE Sportközpont igazgatójának, Almási Dórának, az SZTE Sportközpont munkatársának, Nehézné Szél Gabriellának, a Rúdbarlang Fitness Stúdió vezetőjének, Uhljarné Fabó Editnek, a versenyzők csoportvezetőjének, valamint az Oravecz és Jójárt szülőknek.

A karácsonyi hangulatot az utolsó koreográfia koronázta meg, amely kifejezetten a PomPom Girls Karácsonyi Gálára készült. Ide kattintva megtekinthető:



SZTEinfo

Fotó, videók: Sahin-Tóth István és Vass Gergő


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek