Bezár

SZTEhírek

honlap_fejlec___12_evolucios

Az SZTE-n tartanak előadásokat az evolúciós modellezés világhírű tudósai

Az SZTE-n tartanak előadásokat az evolúciós modellezés világhírű tudósai

2024. január 23.
1 perc

Január 22. és 26. között az SZTE Bolyai Intézetben rendezik az EU Marie Curie-programja által támogatott projekt, az EVOGAMESPLUS (https://evogamesplus.eu/) európai innovatív képzési hálózat téli iskoláját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A négymillió eurós finanszírozású projekt szegedi részvevői Röst Gergely és Garab Ábel az SZTE Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszékéről, valamint Golsa Sayyar doktorandusz. A program négy éve alatt 15 doktoranduszt képeznek ki egy széleskörű nemzetközi konzorcium keretében, melynek tagjai között az SZTE mellett megtalálható például a Delfti Műszaki Egyetem, a Max Planck Intézet, valamint bécsi, liverpooli, londoni, varsói egyetemek, és több ipari partner is. A projekt központi témája az evolúciós játékelmélet és alkalmazásai az ökológia, az epidemiológia és a rákkutatás területén. Az innovatív képzési hálózat a valós világbeli populációk realisztikus evolúciós játékelméleti modelljeinek fejlesztésére összpontosít, a matematikai modellezés, a biológiai ismeretek, valamint a számítási és adatelemzési szakértelem ötvözésével.

 

A héten két izgalmas nyilvános előadás is lesz, melyre a szervezők minden érdeklődőt várnak. Január 23-án, kedden Szathmáry Eörs tart előadást 16:00-tól a Bolyai-teremben az evolúció többszintű modelljeiről, január 24-én pedig Joel S. Brown a floridai Moffitt Rákközpontből egy ígéretes új módszerről, az evolúció alapú rákterápiákról beszél, szintén 16:00-tól a Bolyai-teremben.

SZTEinfo

Borítókép: Pexels

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek