Bezár

SZTEhírek

hoki

Együttműködési megállapodást kötött a szegedi jégkorong és tollaslabda klub, valamint az SZTE

Együttműködési megállapodást kötött a szegedi jégkorong és tollaslabda klub, valamint az SZTE

2023. december 05.
3 perc

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem a Tisza Volán SC-vel és a Szegedi Tisza SE-vel. Cél az egyetemi jégkorong és tollaslabda sportélet fellendítése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Az egyetemi polgárok - hallgatók, oktatók, dolgozók - egészségének fejlesztésére, életminőségének javítására, valamint az aktív életmód megőrzésére irányul az SZTE IKIKK Sport és Egészség Fejlesztési Programja, amelynek legújabb mérföldköve a szegedi jégkorong és tollaslabda klubbal történt együttműködési megállapodás aláírása – tudtuk meg Fekete Györgytől, a Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter Sport és Egészségfejlesztési Program vezetőjétől.

IMG_0138

- A program célkitűzései között szerepel többek között az egészséges életmódra nevelés, a közösségépítés, a fizikai, szellemi és szociális jó közérzet előmozdítása. Ebbe a vonalba illeszkedik ez az új együttműködési megállapodás is – fogalmazott Fekete György.

Az együttműködésben a felek megállapodtak arról, hogy egyaránt fontosnak tartják az SZTE sportéletének fellendítését, az oktatáshoz kapcsolódó sporttevékenység szakmai támogatását, a hallgatók és a munkavállalók számára a szabadidő egészséges és kulturált eltöltésének biztosítását, valamint a fiatalfelnőttek fizikai teljesítőképességének, edzettségének fejlesztését.

408235888_836746438459555_4229035578227416157_n

Pápai Miklós sportmenedzser az együttműködés kapcsán kiemelte, hogy szeretnék, ha a szegedi műjégpálya az egyetemisták közkedvelt helyévé válna, ha találkozási pont lehetne, a közösségépítés helyszíne.

– Változatos sportprogramokkal készülünk majd az egyetemisták számára és szurkolni is várjuk őket a jégkorong csapat mérkőzéseire. Csapatunk az Andersen ligában szerepel, a 11 csapatos bajnokság izgalmas mérkőzéseket, jó minőségű jégkorongot és szórakozást biztosít a szegedi közönségnek – hallottuk Pápai Miklóstól. Az együttműködés további eleme, hogy főként a média szakos hallgatóknak gyakornoki helyet kínálnak majd a jégkorong csapat PR részlegén. A fiataloknak így lehetőségük nyílik kipróbálni magukat sportújságíróként, a mérközéseken fotózhatnak, vagy akár élő tudósítást közvetíthetnek a közösségi média oldalakon.

A sportklub emellett vállalja, hogy kedvezőbb áron biztosítja a korcsolyapályáját a szabadkorcsolyázáshoz. A hosszútávú célkitűzések között az is szerepel, hogy a jégkorong egyetemi sport lehessen.

- A tollasozás nem kérdés: olyan játék, amit mindenki szeret – egy sportág, amit mindenki űzhet. A legkisebbek a vidámság kedvéért, a nagyobbak hobbi-, amatőr-, és versenyszinten is játszhatják e megunhatatlan ütős sportot. A tollaslabda sportág mára olimpiai rangra emelkedett versenysporttá lett. Az SZTE hallgatói a kritérium testnevelés keretein belül választhatják a tollaslabdázást. Ugyanakkor a Szeged Tisza SE-vel kötött megállapodás értelmében a fő hangsúly az eredményesebb versenyeztetésen és egy egyetemistákból álló csapat kialakításán lesz – fogalmazott Pápai Miklós.

Az együttműködés nagy hangsúlyt fektet a kettős életpálya modellre: a jó tanulók jó sportolók támogatásával. Erre példa Ujj Zalán jégkorongozó, Könczöl Ádám, Pápai Balázs és Pápai Bálint tollaslabdázó, akik 2022-ben megnyerték a MEFOB bajnokságot. A jövő évi Egyetemi Európa bajnokságra készülnek, az idei eredményeket szeretnék felülmúlni.

Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek