Bezár

Internet

Szegeden a természettudományi és informatikai kar a legnépszerűbb - Jövő szerdán derülnek ki a felvételi eredmények

Szegeden a természettudományi és informatikai kar a legnépszerűbb - Jövő szerdán derülnek ki a felvételi eredmények

2018. július 18.
2 perc

Nincs már több teendőjük - a várakozáson kívül - azoknak, akik szeptemberben induló felsőoktatási képzésre jelentkeztek. Az érettségik, felvételik és alkalmassági vizsgák mind lezajlottak már, a végleges eredmény pedig július 25-én derül ki.


Végéhez közeledik a felvételi eljárás, amely karácsony óta izgalomban tartja a jelentkezőket. Már decemberben elkezdődött a jelentkezés az alap- és mesterképzésekre. Február 15-ig adhatták meg a jelentkezők, hogy mely intézmény mely szakán kívánnak továbbtanulni. A felvételizők között a legnépszerűbb a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem, ezt követi a Debreceni Egyetem. A Szegedi Tudományegyetem a harmadik a legközkedveltebbek listáján. A legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglista alapján egyébként a világ legjobb 12 százalékába tartozik az SZTE. Idén több mint 13 ezren elsőnek jelölték meg, hogy a napfény városában tanulnának. A legnépszerűbb alapszak még mindig a gazdálkodási és menedzsment, valamint a mérnökinformatikus képzés.

Ami a szegedi egyetemet illeti, még mindig toronymagasan a legnépszerűbb a Természettudományi és Informatikai Kar, ide pontosan 3304 ember jelentkezett. Ezt követi a humán vonal, vagyis a bölcsészkar a maga 2565 jelentkezőjével. A harmadik helyen a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar áll, oda 2305-en próbálnak bekerülni.

Mostanra elfogytak a teendők, lejárt az összes határidő. A felvi.hu-ra a jelentkezők július 11-ig tölthették fel a dokumentumokat, amivel igazolták, hogy teljesítettek minden érettségit, alkalmassági vizsgát, felvételit vagy államvizsgát. Eddig volt sorrendmódosításra is lehetőség, de csak egyet lehetett változtatni. Persze a honlap már e dátum előtt küldött felszólítást a hiánypótlásra, nehogy elfelejtse valaki. A dokumentumok feldolgozottságát és a pontszámok alakulását jelenleg is nyomon lehet követni a Felvi oldalán. Már csak várni kell, július 25-ig. Azon a szerda estén, nyolckor derül ki, hogy ki hol tanul majd tovább. Aki megadta a telefonszámát, annak automatikus üzenetet küldenek, a többiek a Felvi oldalán nézhetik meg, bejutottak-e. Nem árt résen lenni, az oldal ekkor gyakran túlterhelt.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek