Bezár

SZTEhírek

pexels-plann-4549414digitalistudatossag

Digitális tudatossági konferenciával segíti a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem

Digitális tudatossági konferenciával segíti a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem

2023. november 23.
2 perc

Érdekel a digitalizáció, a digitális világ, de aggódsz, milyen veszélyekkel járhat? Szeretnél tudatos fogyasztó lenni? Szeretnél az influenszer marketing jogi hátterével is tisztában lenni? Szeretnél többet tudni a digitális lét pénzügyi aspektusairól?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Akkor 2023. december 4-én 15 órától a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Kari Társalgójában a helyed, hiszen az Üzleti Jogi Intézet végzős hallgatói a digitális tudatosságról tartanak előadást elsősorban középiskolások, illetve minden érdeklődő számára!

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Üzleti Jogi Intézetének végzős hallgatói társadalmi felelősségvállalás keretében pro bono digitális tudatosság fejlesztési előadásra invitálják a középiskolásokat és minden kedves érdeklődőt.
A konferencia célja elsődlegesen, hogy a fiatalabb generációk számára is jelentős, digitalizációval összefüggő fogyasztóvédelmi, médiajogi és adatvédelmi kérdéseket közérthető módon, kézzelfogható példákkal ismertetve átadja, annak érdekében, hogy megkönnyítse számukra a mindennapi eligazodást a (digitális) fogyasztói társadalomban.
A konferencia keretében több témakör is említésre kerül: a digitalizációs fejlődés történeti íve, a digitális tudatosság alapvonalai és annak fogyasztóvédelmi vonatkozásai, vagy a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok.

A konferencia programja továbbá olyan aktuális kérdéseket is érint, mint a manapság igen nagy népszerűségnek örvendő influenszerek marketingtevékenysége, amely kérdéskör kapcsán a kiskorúvédelem aspektusaiba is betekintést nyerhet az érdeklődő; de olyan aktuális témaköröket is körbejárnak az előadók, mint az online térben megvalósuló célzott hirdetések, valamint a fogyasztói hitelezés egyes fiatalokat érintő kérdései.
A program keretében lehetőség nyílik a hallgatóság számára kérdések feltevésére, társadalmi diskurzus kezdeményezésére, az interaktív jelleget pedig az egyes előadók is igyekeznek majd népszerűsíteni, ennek érdekében játékos meglepetés „feladattal” is készülnek.

A konferencia meghívója ide kattintva érhető el.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak 2023. december 4-én 15.00 órától a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.) Kari Társalgójába.

Dig.plakat_nagyobb_tudatos

SZTEinfo

Borítókép: Digitális tudatossági konferenciával segíti a középiskolásokat az SZTE. Fotó: Pexels




Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek