Bezár

SZTEhírek

__JancsakCs__Szalay-Bobrovniczky_2023-10-04_2

Civil értékekről a Szegedi Tudományegyetemen

Civil értékekről a Szegedi Tudományegyetemen

2023. október 05.
2 perc

A civil szervezetek állami támogatása és a Civil Központok hálózata címmel tartott előadást Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára október 4-én a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az államtitkár előadása része volt az egyetemen e félévtől indult „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon” című képzésnek, melyről még márciusban állapodott meg Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Prof. Dr. Zakar Péter rektorhelyettes és Dr. Habil. Jancsák Csaba az SZTE Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpont vezetője.

Civil_ertekek_SZTE
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

– A vendégelőadók közreműködésével zajló kurzus célja, hogy felhívjuk a hallgatók figyelmét a civil szervezetek által hordozott értékekre, értékteremtő folyamatokra, de ugyanakkor az is cél, hogy a civil szervezetek létrehozásának és működtetésének módozatait is bemutassuk. A praktikus ismeretek nyújtásán felül a kurzus további célja a civil aktivitások népszerűsítése, az állampolgári mentalitáskultúra kompetenciáinak fejlesztése – mondta el Jancsák Csaba egyetemi docens tantárgyfelelős.

A koncepció része, hogy minden alkalommal két előadást hallhatnak a résztvevők, az egyik előadó állami tisztviselő, őt követi egy civil szakember előadása. Ez alkalommal a második előadó Gottgeisl Rita könyvvizsgáló, adótanácsadó volt. Október 18-án dr. Téglásy Pál, a Karitatív Tanács és a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács titkára, illetve dr. Nagy Gábor Dániel egyetemi docens, majd november 8-án pedig Deli Daniella az Energiaügyi Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára és Bódi Balázs az Ökopresszó Alapítvány kurátora lesz a vendég.

SZTEinfo

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Korábban írtuk:

Egyetemünkön folytatott megbeszélést a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek