Bezár

Sajtószoba

állásbörze 2023 ősz

Rekordszámú kiállító érkezett a 2023-as őszi SZTE Állásbörzére

Rekordszámú kiállító érkezett a 2023-as őszi SZTE Állásbörzére

2023. október 11.
2 perc

2023. október 10-én ismét az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont az őszi SZTE Állásbörzének, ahol rengetegen megfordultak. Az eseményt Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja nyitotta meg. 51 cég mutatkozott be a hallgatóknak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2023. október 5-10. között rendezte az SZTE Karriernapokat az UniServ SZTE Kft. és az SZTE Karrier Iroda. Az esemény a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma, ahol alkalom nyílt a személyes, kétoldalú kommunikációra a résztvevő cégek és a hallgatók között, emellett értékes kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtott az Egyetem, valamint az egyes karok, tanszékek képviselőinek is. Sorrendben a 19. őszi, összességében a 46. állásbörzére került sor.

001_2059

Dr. Fendler Judit köszöntötte a kiállítókat, érdeklődőket, Fotó: Zentai Péter

Október 10-én összesen ötvenegy résztvevő vállalattal nyitotta meg kapuit az SZTE Állásbörze – helyi, regionális és országos cégek; kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális vállalatok várták az érdeklődőket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában és előcsarnokában.

– Azok a lehetőségek, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem ad, mind az oktatás alatt, mind a duális képzéseinkben, és a cégek számára speciális módon nyújtott egyedi tananyagokban, ezek mind a hallgatók elhelyezkedését segítik elő. Az SZTE egyik kiemelt célja a régió fejlesztése, a régióban való elhelyezkedés elősegítése, hogy minél többen tudják itt elvégezni a tanulmányaikat és tudjanak álláshoz jutni – mondta el Dr. Fendler Judit a megnyitón.

A Karrier Iroda az állásbörzét megelőző napokban, a Felkészítő Programok segítségével színvonalas, személyre szabott tanácsadásokkal, illetve workshopokkal segítette a felkészülést. Az SZTE Állásbörze napján, október 10-én pedig előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. Emellett az esemény kísérőprogramjai között szerepelt a pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás is.

013_2087

Az SZTE kancellárja a megnyitón átadta a 2023-as tavaszi SZTE Állásbörze Kedvenc Kiállítója címet, amelyet a látogatók szavazata alapján a Rackhost Zrt. kapott. A díjat Felhő-Sebők Beatrix, a Rackhost Zrt. sales és marketing vezetője, illetve az SZTE egykori hallgatója vette át.

– Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy szegedi vállalatként kaphattuk meg ezt a kitüntetést. Ez a díj azt mutatja számunkra, hogy továbbra is érdemes az egyetemi hallgatókkal való kapcsolatépítésre időt és energiát fordítani, hiszen egyre szélesebb körben ismerik és elismerik cégünket és eredményeinket. Valamint egyre többen jelentkeznek hozzánk gyakornoki pozíciókra – tette hozzá Felhő Sebők Beatrix.

003_2068

Molnár-Eiserle Gábor, az SZTE UniServ vezetője, Felhő Sebők Beatrix és Dr. Fendler Judit, Fotó: Zentai Péter

A további kiállító cégek a rendezvény honlapján megtekinthetőek.

005_2072

Mátó Gábor

Fotó: Zentai Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek