Bezár

SZTEhírek

pexels-nurseryart-346885bor

Föld Napi programok a Szegedi Tudományegyetemen

Föld Napi programok a Szegedi Tudományegyetemen

2024. április 19.
3 perc

A Föld napja alkalmából számos egyetemi intézmény szervez érdekes, környezettudatosságot erősítő, szemléletformáló programokat. Ezeket gyűjtöttük csokorba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi és Uniós Környezetjogi Kutatócsoportja április 22-ére Föld-napi, kutatási évzáró rendezvényt szervez. A Kutatócsoport tagjai egy tanéven keresztül fáradhatatlanul dolgoztak kutatásaikon, amelyek a nemzetközi és uniós környezetjogi témák széles körét felölelik.

További információ: https://www.facebook.com/events/970734571339664/

 

SZTE Füvészkert

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje április 20-án, szombaton tartja a Föld Napjához kapcsolódó családi napját. Ezen a napon a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen várják a látogatókat.

A családokat egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívják, amelyben partnereik a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt., a Csemete Egyesület, a Komposztfutár és a TEBE Csomagolásmentes Bolt.

Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási, valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek különböző öko-játékokkal játszhatnak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagjait sorsolják ki. A Füvészkert 9.00-18.00 óráig tart nyitva, a pecséteket 10.00-16.00 között lehet gyűjteni.

Az érdeklődők kézműves kiállítókat, növény árusokat, gasztro termékeket forgalmazókat is megtalálhatnak a rendezvényen. A szervezők célja, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessék a látogatókkal.

14.00 órakor a Habakuk Zenekar Óvjuk meg a Földet! című zenés gyermekműsorán vehetnek részt az érdeklődők.

Az esemény Facebook linkje: https://fb.me/e/8JOcWAbEJ

SZTE Gazdaságtudományi Kar

Április 22-én, a Föld Napjának délutánján 14:00 órától egy különleges, sokszínű eseményre invitálják az érdeklődőket a kar aulájába. A résztvevők bekapcsolódhatnak a Zöld Bolygó Expedícióba és végig járhatják a fenntarthatósághoz kapcsolódó, interaktív standból álló kalandpályát, a végén nyereményekkel. A nap során több izgalmas előadásra is sor kerül, illetve egy méltányos kereskedelmi kávézó is működik majd.

További információ: https://fb.me/e/5gAl7gAGm

 

SZTE TTIK Növénybiológiai Tanszék

Húsevő növények - dokumentumfilmvetítés az SZTE Biológia Intézetében.

Időpontja: 2024. április 22. (hétfő) 18:00 óra
Helyszíne: SZTE Biológia Intézet, 6726 Szeged, Közép fasor 52.

A rovaremésztő növények a növények egy különleges csoportja, melyek főként rovarokat és más ízeltlábúakat csapdául ejtve fedezik táplálékuk egy részét. Bár széles körben előfordulnak a Földön, a rövidfilmben a budapesti Fűvészkert növényei révén ismerhetjük meg sajátos életüket, egyedi perspektívákból fényképezve és szakértők bevonásával bemutatva.
A filmvetítést követően kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség az alkotóval, Csapó Andrással.

SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola

A Föld Napja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola fotópályázatot hirdetett, a beérkező képekből készülő tárlat április 22. és május 2. között tekinthető meg 14:00 és 17:00 óra között az iskolában.

SZTEinfo

Borítókép: pexels.com

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek