Bezár

SZTEhírek

Lalaith_bor

Teltházas koncertet adott a Lalaith zenekar

Teltházas koncertet adott a Lalaith zenekar

2024. április 23.
2 perc

Az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozaton tartotta meg első koncertjét a figyelemreméltó Lalaith zenekar. Az Egyetemi Zenei Versenyre alakult együttes előadását a No Milk Today pubban láthatta a közönség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagy izgalommal várták április 18-át, első koncertjük napját a Lalaith zenekar tagjai. Formációjukat, bár már korábban is zenéltek együtt, a 2023-as Egyetemi Zenei Verseny apropójából alakították. A fiatal zenészek baráti kapcsolatot ápolnak egymással, így vidáman fogadták az első koncert kihívását.

- Sokat segített, hogy nem egyedül, hanem négyen együtt álltunk a színpadon. Együtt könnyebben felszabadultunk, sikerült a nevünkhöz méltóan átszellemülnünk, ami tünde nyelven nevetést jelent – avattak be a zenekar tagjai.

lalaith3web

Zenei ízlésük szerteágazó, ami a koncert repertoárjában is megmutatkozott. Akusztikus zenét játszanak, a közönség előadásukban egyaránt élvezhetett vokális és instrumentális szerzeményeket, nagy klasszikusokat (Eagles, Bob Dylan, Bonnie Tyler), mai slágerek feldolgozásait (Szabó Balázs Bandája, Magashegyi Underground, Sia, Ed Sheeran), valamint ír és amerikai népzenét. Sajátos hangzásukkal kiváló hangulatot teremtve, minden korosztálynak tartogattak valami különlegeset.

lalaith_kozonseg

- Nagyon örülünk, hogy a sok próba után jól sikerült a koncert, teltházzal várt minket a közönség. Felemelő érzés volt, hogy sok barátunk mellett az előadáson azok is jól érezték magukat, akik nem az ismerőseink, így megtudtuk, érdemes folytatni, amit csinálunk – osztották meg közösen tapasztalataikat.

A zenekar tagjai: Tóth Viktória Sára (hegedű) néprajz, Sóczó Viktória (zongora, cajon) néprajz, Arany Éva (ének, gitár, cajon, hegedű) ének-angol tanár szakos hallgatók és Kaiser Csilla (ének, gitár, zongora, cajon) angol-német tanár szakos végzett hallgató. Közös munkájukat mindenképp folytatják, legközelebb abban az iskolában zenélnek, ahol Csilla tanít, egy esküvőre is hivatalosak, illetve egy budapesti sportruházati áruházban is szerepelnek majd. Mindezek mellett nyáron több helyen is szeretnének fellépni. A könnyű kikapcsolódásra vágyó közönségnek mindenképp érdemes figyelemmel kísérnie a Lalaith zenekar tevékenységét, elmerülni az egyedi hangulatában és együtt nevetni a tagjaival.

lalaith_2web

Szöveg és fotó: Bartha Karina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek