2024. május 1., szerda English version
Archívum  --  2008  --  8. szám - 2008. május 5.  --  Kultúra
Immár második alkalommal rendezte meg az SZTE BTK Modern Magyar Irodalmi Tanszéke a Dettre Gábor filmrendező vezetésével működő filmkészítő workshopot. Az április 21-28-i workshopra a filmelmélet és filmtörténet szakos, a minoros hallgatók, illetve a speciális képzés diákjai pályázhattak.
Az egyhetes munkát a résztvevők elkészült munkáinak próbavetítése zárta április 28-án este. Ahogy Dettre Gábor elmondta, a filmek majdnem kész állapotban vannak, a hivatalos vetítésre majd szeptemberben kerül sor, az alkotóknak addig lesz idejük alakítani filmjeiken, kijavítani az esetleges hibákat.
A munkafolyamat alatt a résztvevők nemcsak saját filmjeik rendezőiként voltak jelen, hanem a többiek alkotásaiba is besegítettek operatőrként, asszisztensként vagy épp színészként. Idén három olyan hallgató volt, aki első alkalommal vett részt a workshopon. Elkészült munkáik a következők: SzimanLilla: Csend, Reflektálás Csehovra, VidákKata: Critical Mass, Csend, valamint Szilágyi Szabolcs: A vezér és a lányka című munkája.
Azok közül, akik másodjára készítették el filmjeiket, egyaránt akadnak főszakos, minoros, illetve speciális képzéses hallgatók is. Az ő munkáik: Szabó Adrienn: Metafizikai kabaré, Mráz István: Ceyx és Alcyone, Nagy-Czirok Orsolya és Szőke Dorottya közös munkája a Pygmalion. A két minoros hallgató filmjei: Gila Adrienn: Alpheus és Arethusa, Hős Orsolya: Szerelmesek. A speciális képzés hallgatóinak munkái: Hajdú Richárd: Csereprogram és Hertlik Balázs: Echo című filmje.
A filmek szereplői között voltak a Szegedi Nemzeti Színház művészei: Borovics Tamás, Galkó Bence, Szívós László, Kocsis Judit, a Szegedi Kortárs Balett két táncosa, Kopeczny Kata és Finta Gábor, valamint a Kelemen László Színitanoda növendékei.
Petró Julianna

DSC_2768_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár