2024. április 29., hétfő English version
Archívum  --  2008  --  3. szám - 2008. február 18.  --  Kultúra
Családias, igazán szűk körben tartotta meg a Páholy lapbemutatóját az új főszerkesztő, BalogJózsef a Reök-palotában. A megjelenés körüli számos teendő között elmaradt, hogy nagyobb nyilvánosság előtt is meghirdessék a bemutatkozást, hogy több érdeklődő is tiszteletét tehesse a folyóirat új gárdája előtt.
Sajnálom. Pedig igazán jó csapat dolgozott a megint-első lapszámon (hiszen a Páholy nem „mai csirke”: Balog Nikolényi Istvántól vette át a szerkesztői feladatokat). A többnyire kezdő újságírók munkája és Balog lendületes fiatalossága – tetézve Szögi Lackó képeivel és képszerkesztésével – valóban ígéretes újraindulásnak tekinthető. Az elsődlegesen a Szegedi Nemzeti Színház és a szabadtéri játékok, valamint a Reök-palota eseményeit bemutató orgánum igazán széles spektrumon jeleníti meg a szegedi kulturális életet – olvasva például az első oldalakon szereplő, a szegediek kulturális szokásait felmérő tanulmányt, melynek egyes részei megdöbbentőek lehetnek minden olvasó számára.
A színészként is ismert főszerkesztő igazán „balogosan” indította el a bemutatkozást, melyet az említett tanulmányt készítő Feleky Gábor előadása egészített ki. A végére a kezdeti témától már igencsak eltávolodó monológ erősítette a családiasságot. Mégis sajnálattal vettem tudomásul, hogy aki kézben forgatná a lapot, még nem teheti meg: a terjesztés nem széles körű. És remélem, lesz arra is lehetőség, hogy idővel sokkal gyakrabban is megjelenhessen, mint negyedévente.
A jól sikerült újrakezdés után is lendületes további munkát kívánok, és szívből remélem, hogy kezdeti apró hibák – lásd lapterjesztés és a bemutató kisszámú nézőközönsége – ellenére is hamarosan elképzelhetetlen lesz Szeged kulturális élete a Páholy nélkül. (Erre jó esélyt látok…) Páholyt vegyenek!!!
Szekeres Nikoletta

DSC_2758_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár