Bezár

Sajtószoba

SZTE_Allasborze_-_a_legrovidebb_ut_a_hallgatok_es_a_munkaltatok_kozott

SZTE Állásbörze - a legrövidebb út a hallgatók és a munkáltatók között

SZTE Állásbörze - a legrövidebb út a hallgatók és a munkáltatók között

2024. április 23.
3 perc

A régió és az ország meghatározó cégei várták az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban az SZTE huszonnyolcadik tavaszi állásbörzéjén. A hallgatók nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról és a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről is tájékozódhattak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Színes kavalkád népesítette be az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központot 2024. április 23-án.

1

Az SZTE Állásbörzéjére érkező hallgatók a Magyar Honvédség toborzó sátra és szimulátora mellett elhaladva, belépéskor a tanulmányaiknak, szakterületüknek megfelelő színű karszalagot kaptak, amelynek segítségével a standokon elhelyezett színkódok révén könnyedén megtalálhatták azokat a kiállítókat, amelyek számukra megfelelő pozíciókat kínálnak. Ezen felül egy előzetesen elkészített kiadvány és az SZTE munkatársai is segítettek a sok lehetőség és kiállító közötti eligazodásban.

3

A teljes élmény és a hatékony álláskeresés jegyében az SZTE idén is biztosított workshopokat és előadásokat az érdeklődő hallgatók számára már a rendezvényt megelőzően is, valamint a 28. tavaszi állásbörzén. Többek között az állásinterjúkra készítették fel a jelentkezőket magyarul és angolul, ezen kívül az önéletrajzírás rejtelmeibe is bepillanthattak a szakértők segítségével. Népszerűek voltak a stíluskommunikációs szakértők is, akik az öltözködési kultúrán túl személyre szabott útmutatást adtak a hallgatók által sugallt összkép eléréséhez.

A TIK-ben a regisztrációnál már a rendezvény előtt hosszú sorok kígyóztak, jól mutatva az érdeklődés nagyságát. A megnyitón Prof. Dr. Csóka Ildikó, az SZTE stratégiai főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

csi

– Második Nobel-díjasunktól, Karikó Katalintól, aki az egyetemünk kutatóprofesszora is, megtanultuk, hogy fontosak a személyes kapcsolatok. Az elégedettségi felmérések és a látogatószámok is alátámasztják a Szegedi Tudományegyetem Karriernapok létjogosultságát. Minden évben több mint ezren vesznek részt rajta és sokan itt találkoztak először munkaadójukkal, munkatársukkal vagy a cégek oldaláról nézve, munkavállalójukkal. Hallgatóinknak kívánom, hogy akár egyetemi éveik során, akár az SZTE Állásbörze alkalmával kössenek olyan személyes ismeretségeket, amelyek egész életükben hozzájárulnak majd ahhoz, hogy munkájuk által kiteljesedhessenek, örömmel dolgozhassanak – mondta el a stratégiai főigazgató.

4

Ezt követően Prof. Dr. Csóka Ildikó és Prof. Dr. Görög Márta alumni ügyekért felelős rektori megbízott közösen adta át az SZTE Alma Mater presztízsdíját, amelyet Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A díjazott CAS Software Kft. a díj történetében immáron a második cég, amelyik duplázni tudott, és 2011 után újra használhatja az „SZTE Alma Mater Díjazott” címet. A díjazottról hamarosan külön riportot olvashatnak az SZTE honlapján.

Az előző állásközvetítő fórum látogatóinak szavazatai alapján a 2023-as, őszi SZTE Állásbörze „Kedvenc Kiállítója” címet a Mercedes Benz Gyár Kecskemét kapta meg, amelyet a cég képviselői most vehettek át.

5

Az esemény a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma, ahol alkalom nyílt a személyes, kétoldalú kommunikációra a résztvevő cégek és a hallgatók között, emellett értékes kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtott az egyetem, valamint az egyes karok, tanszékek képviselőinek is. Az UniServ SZTE Kft. és az SZTE Karrier Iroda által szervezett eseményen helyi, regionális és országos cégek, kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális vállalatok várták az érdeklődőket. Az ötvenkilenc kiállító az informatikai, gazdasági és mérnöki profil mellett a jogi, bölcsészeti, orvosi és természettudományi szakterületet is képviselte. A börzén a résztvevő cégek között megtalálhattuk a BP Magyarországot, az ELI-HU Nonprofit Kft.-t, de elhozta aktuális állásajánlatait a Lufthansa Systems, Thyssenkrupp és a CE Industries is, valamint ott volt a TIK-ben a Magyar Honvédség is.

npbb

Népszerűek voltak a katonák, akiknek soraiban az SZTE élsportoló alumnusai között szolgálatot teljesített a rendezvényen Dr. Nagy Péter súlyemelő olimpikon és Birkás Balázs kajakos világbajnok is. Az idei volt az első olyan állásbörze, amely Karikó Katalin SZTE-nek adományozott Nobel-díja, illetve a díjat is bemutató kiállítás szomszédságában zajlott.

 

Lévai Ferenc

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek