Bezár

Internet

Két napig ünneplik a lótuszvirágzást az újszegedi füvészkertben

Két napig ünneplik a lótuszvirágzást az újszegedi füvészkertben

2018. július 31.
1 perc

Bontogatja szirmait a buddhisták szent növénye, az indiai lótusz az újszegedi füvészkertben. A botanikus kert egyik büszkeségét az idén is számtalan programmal ünneplik. Augusztus első hétvégéjén immár 11. alkalommal rendezik meg a Lótusznapokat.


Tizenegyedik alkalommal szervez programsorozatot az indiai lótusz virágzásának tiszteletére augusztus 4-én és 5-én a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje. A megszokott, népszerű programok mellett idén is számos újdonsággal kedveskednek a látogatóknak.

Ezen a két napon ismét a távol-kelet világa kerül a középpontba, az érdeklődők megismerhetik az ott élő emberek szokásait, életfilozófiáját, gyógymódjait, a távol-keleti tájak íz-, illat- és dallamvilágát, természeti látványosságait.

Hagyományokhoz híven idén is lesz tradicionális indiai táncbemutató, ahogyan a hangfürdők, meditációs koncertek sem hiányozhatnak a palettáról.

A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg. Ezúttal egy kerti sétával egybekötött előadás idejére Japán különleges, bennszülött növényvilága kap kitüntetett figyelmet.

Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, masszázzsal, henna és arcfestéssel, valamint kézműves vásárral is várják a látogatókat.

A keleti kultúrához elválaszthatatlanul kapcsolódó, testi, lelki feszültségoldó módszerekről, technikákról szintén évről-évre színvonalas előadások hallhatók, sőt az érdeklődők jó néhány módszert a helyszínen ki is próbálhatnak.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek