Bezár

Internet

Új utak az oktatásban: együttműködési megállapodást kötött a mezőgazdasági kar és az Agrárgazdasági Kutató Intézet

Új utak az oktatásban: együttműködési megállapodást kötött a mezőgazdasági kar és az Agrárgazdasági Kutató Intézet

2019. február 14.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet együttműködési megállapodást kötött, melynek ünnepélyes aláírására február 14-én került sor.

Újabb mérföldkőhöz érkezett el az SZTE Mezőgazdasági Kara, ami a tanulók számára is még több lehetőséget fog teremteni. Az intézmény az Agrárgazdasági Kutató Intézettel kötött együttműködési megállapodást, amit csütörtök délelőtt írtak alá.


Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja elmondta, a megállapodás arról szól, hogy a két intézmény között a szakmai munka – amely kiterjed az oktatási, kutatási tevékenységekben való fokozottabb együttműködésre –, új lendületet, tartalmat kap.


Hozzátette, az elkövetkezendő időszakban kölcsönösen arra fognak törekedni, hogy az oktatásban egymás tudására, kapacitására fokozottan tudjanak támaszkodni. Ebbe beleértendő a kutatóintézet szakembereinek a képzésekbe való bevonása, valamint a kutatási együttműködés is.


Habár korábban is volt kapcsolat a mezőgazdasági kar és az Agrárgazdasági Kutató Intézet között, az nem volt intézményesítve. Horváth József elárulta, egyelőre konkrét projektjük még nincs, de elképzeléseik már vannak. Ugyanakkor látják azokat az agráriumot érintő kihívásokat, amelyek kijelölik a közös munka útját.

Kemény Gábor, az Agrárgazdasági Kutató Intézet megbízott főigazgatója kiemelte, intézetük agrár közgazdaságtannal foglalkozik, ám egyre több olyan igény merül fel, hogy ne csak az ökonómiával, hanem az annál mélyebb szintekkel – mezőgazdasági termelés, technológia, környezetre gyakorolt hatás – is foglalkozzanak. Mint mondta, az egyetem esélyt jelent arra, hogy ezeket a vizsgálatokat közösen elvégezzék, majd becsatornázzák a szakpolitikába, a törvények előkészítésbe.


Az aláírást követően az egyetem falain belül egy workshopot tartottak, aminek elsődleges célja, hogy a két intézmény megismerje egymás tevékenységét, előre mutatva ezzel a lehetséges közös projektekre. Az előadásokat az egyetem munkatársai és a kutatóintézet szakemberei tartották meg.


Link: Vásárhely24.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek