Bezár

Internet

Díjazták a Covid-ellátás kiválóságait

Díjazták a Covid-ellátás kiválóságait

2021. június 04.
2 perc

Átlagon felül teljesítettek a dél-alföldi régió egészségügyi dolgozói, közülük harmincnégy szakembert ismertek el június 3-án. A MESZK eddig már 700-nál is több díjat adott át.

Harmincnégy egészségügyi dolgozót ismert el június 3-án a Kisszínházban megtartott ünnepségen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Csongrád-Csanád Megyei Területi Szervezete.


A díjazottakat Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja is köszöntötte, aki beszédében kiemelte, az egyetem a dél-alföldi régió első számú betegellátó intézménye, ez pedig megkívánja a legmagasabb szakmai színvonalat. Hangsúlyozta, a Covid-ellátásban átlagon felül teljesített az elmúlt másfél évben az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, ez pedig főként a szakdolgozók és az orvosok odaadó és magas szintű munkájának köszönhető.


Balogh Zoltán, a MESZK országos elnöke arról beszélt, hogy különösen fontos azoknak az elismerése, akik részt vettek a vírus elleni küzdelemben, valamint az őket felkészítők jutalmazása is.


Hangsúlyozta, ők azok, akik példaképei a jövő generációjának.

Irinyi Tamás megyei elnök az ünnepségen emlékeztetett, hogy minden évben elismerik a kiváló dolgozókat, az elmúlt egy évtizedben már 709 díjat adtak át.

Idén ez tovább bővült, ugyanis Pro Curatio Valetudine Díjat kapott Abebené Bagi Márta, Gáspár Csabáné, Gyengéné Tarnawa Gabriella, Hercegné Szendrei Erika, Rekötye Lajos Zoltánné, Sipos Angéla és Somogyi Katalin.

A Szakma Kiválóságáért Díjban részesült Aranyász Krisztián, Bakó Pál, Bíróné Mészáros Edit, Ökrös Lászlóné, Semegi Margit, Sütő Ágota, Szakács Anikó, valamint Szolnoki Erika.

Semmelweis Napi Oklevelet kapott Benkovics Irén, Fodorné Szűcs Ildikó, Gódorné Tóth Zsuzsanna, Hajdúné Bujáki Edit, Huszka László, Karácsonyi Szilvia, Kocsis Mónika, Kókai Tiborné, Lukács Edit Márta, Mészáros Sándorné, Papp Zsuzsanna, Sebőkné Fodor Andrea, Szenténé Őri Margit, Szögyi Andrásné, Talpai Szandra, Tóth Katalin, Vargáné Horváth Edit, Horváth Ádám és Tóth Erzsébet.

Az ünnepélyes díjátadó után a Suhancok táncegyüttes és a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek előadását tekinthették meg a díjazottak és családtagjaik.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek